Neuvolapäiviä riittää, nyt oli vauvan 3 kk -neuvolan vuoro. Kolme päivää etuajassa kun ensi viikolla terveydenhoitaja on lomalla ja sitten menee koko terveyskeskus kiinni viideksi viikoksi. Seuraavan käynnin sovinkin omalle terveydenhoitajalle mutta toiseen neuvolaan, sama missä kävin odotusaikana ja jälkitarkastuksessa lääkärin luona.

Hienosti pikkuneiti kasvaa.
Pituus: 59 cm
Paino: 5 725 g
Pää: 40 cm

Ensimmäiset piikitkin tulivat nyt ja kyllä tuli taas kerran kyyneleet silmään äidilläkin kun pientä pistettiin. Muutenkin reppana oli jo väsy ja siksi itkuinen ja sitten tuikataan vielä reisiin piikit. Lohtutissi auttoi ja tyttö nukahti rinnalle.

Neuvolasta oli kiire hakemaan Vilperi viimeistä kertaa eskarista ja sieltä suunnistus auton ilmastointihuoltoon. Onneksi Esikoisella on koulu jo ohi niin saattoi olla Tirppanan kanssa kotona. Muussa tapauksessa olisin sen tunnin odottelun ajan saanut pinkoa pitkin huoltoasemaa tytön perässä. Vauva nukkui kaukalossa tuon ajan nätisti, heräsi kun oltiin pois lähdössä.

Käytiin vielä kaupassa, kiikutin vauvan kotiin ja Vilperi nappasi Playstationin ohjaimen mukaan ja vein pojan mökille. Sitten äkkiä kotiin syöttämään pientä ja kyllähän se jo aamupala maistui minullekin kun kello oli puoli neljä. Ei kun olinhan minä ehtinyt syömään sämpylän kun autoa odotin mutta ei se yksi sämpylä nälkää kauaa pitele.

Ai niin. Pakko hehkuttaa. Vauva on alusta asti ollut tosi hyvä nukkuja, kun lakkasin herättelemästä yösyötölle niin tyttö alkoi nukkumaan 7-9 tunnin unia putkeen, söi ja nukkui taas. Viime yönä neiti nukkui 10 tuntia putkeen!! Olin ihan kun heräsin kellon soittoon ja siitä meni vielä 1½ tuntia ennen kuin tyttö heräsi. Mutta sitten olikin saatava ruokaa ja heti. Toisaalta niin Tirppanakin nukkui hyvin tämän ikäisenä. Ne heräilyt alkoivat vasta puolenvuoden jälkeen...