Eilen käytin tilaisuutta hyväksi kun Mies oli nuorempien (kävelevien sellaisten) kanssa mökillä vapaapäivän vietossa eli minun ei tarvinnut huolehtia heistä. Otin Jesperin ja Isosiskon mukaan ja lähdimme naapurikaupunkiin aikaa kuluttamaan. Tarkoituksena että Jesperi nukkuu ekat unensa rattaissa - ja niinhän tuo nukahti jo matkalla. Koska pienin nukkui, menimme ensimmäiseksi syömään aamupalan Heseen. Kanatortilla-ateria maistui hyvälle ja sen jälkeen jaksoi kierrellä kauppoja. Kävimme kirppiksellä, josta ei tällä kertaa saaliiksi tullut kyllä muuta kuin yksi ulkoiluhaalari kokoa 74 (en muista onko minulla ennestään sellaista muuta kuin kukallinen vaaleanpunainen jossa joku rusettikin... ei ihan Jesperille kuitenkaan sitä viitsi pukea) ja kynttilän koristelusetti (Isosisko haluaa tehdä joululahjoiksi itsekoristeltuja kynttilöitä). Eurokankaassa käytiin myös mutta palakorien anti oli vähän tylsä, ei mitään mikä olisi kutsunut tekemään niistä vaatetta lapsille, aikuiselle kyllä. Mietinkin että jospa seuraavalla Hesan reissulla ehtisi Petikossa käymään, muistelen että joku on kehunut siellä olevan Eurokankaan palatarjontaa. Kangaskaupasta tuli jo kiire pois kun Jesperi, joka oli herännyt jo kirppiksellä, alkoi osoittaa hermostumisen merkkejä kun ei päässyt liikkeelle. Siis pikapikaa kotiin koukaten vielä Prisman kautta että saatiin ruoat ja tutkailtiin missä hinnoissa nappulat siellä ovat. Esikoinen mokoma valittaa että nykyiset nappulat, koko 40!!!, alkavat olla pienet blink.gif - jestas. Minkähänlainen kavio pojalle oikein kasvaa? Minkäs ikäisenä tuo jalankasvu loppuukaan?

Kotona oli sitten jo koko perhe. Mies oli käynyt viemässä toisen veneen moottorin korjattavaksi, käynyt katselemassa ja koeajamassa jonkun farmari-Volvon,  ja tullut kotiin leikkaamaan nurmikkoa. Olisi muuten mennyt takaisin mökille mutta Esikoisen joukkue tekee taas tänä kesänä talkootyönä erään tehtaan nurmikonleikkuuta ja tällä viikolla oli Miehen ja Esikoisen huki mennä. Ruohonleikkuun jälkeen mökkiläiset lähtivät takaisin mökille.

Iltasella yritin aikaistaa Jesperin puuroaikaa, jotta saisin pojan nukkumaan vähän aikaisemmin kuin klo 23. Hah, vaan miten kävi. Poika oli pystyssä vielä klo 23 jolloin yritin vielä kerran tissitainnutusta. Hmm... sain pikkumiehen sänkyyn ja mitä tekee tämä? Nousee pystyyn ja alkaa päristelemään, heiluu sängynlaitaa vasten ja murisee ja jokeltelee, välillä ryömi pinnasänkyä ympäri ja taas ylös ja päristelemään ja naureskelemaan minulle biggrin.gif. Vähän ennen puolta yötä Esikoinen ja Isosisko (jotka käyttävät lomansa hyödyksi eivätkä mene nukkumaan ennen puoltayötä vaan pelaavat korttia tai katsovat elokuvia) halusivat ottaa pikkuveljen kaverikseen olohuoneeseen ryömimään, joten mikä ettei. Minä jäin katsomaan telkkaria silmät puolivaloilla (minä olisin kyllä ollut kypsää kauraa untenmaille ajat sitten), ja vihdoin puoli yhden aikoihin pikkumies alkoi osoittaa väsymisen merkkejä. Poika rinnalle ja siihen simahti. Jee!

Itse pääsin untenmaille kunnon sadekuuron saattelemana. Vettä alkoi tulla sellaisella voimalla, että ensialkuun mietitytti kestääkö ikkuna huh.gif. Ukkonenkin jyrähti kerran mutta siihen jäi. Eipä ole vielä tänä kesänä kotosalla kunnon ukonilmaa ollut.

Loppukevennykseksi kuva Jesperistä, ikää 7 kk.
748751.jpg Syntyessään tummat hiukset omanneesta pojasta on tullut pieni blondi inlove.gif