Maanantaina oli pitkästä aikaa vanhempainiltaa koululla. Tällä kertaa ysiluokkalaisten vanhemmille koskien yhteishakua. Uh, alkoi ihan jännittää Esikoisen puolesta saako opiskelupaikkaa vai ei kun kuunteli opon juttuja. Itse aikoinaan ei tuota omasta puolesta osannut jännittää mutta nyt lapsen puolesta sitten senkin edestä. Tuli toisaalta ihan utopistinen olo että täh? joko poika on noin vanha että yhteishaku on edessä ja sitten samana päivänä iski tajuntaan sekin tosiasia että ensi vuonna pojalla on edessä myös kutsunnat kun koulun alkua aikonaan vuodella lykättiin! Huh huh!

Esikoinen ei oikein arvostanut kun Miehen kanssa naureskeltiin että jos opiskelupaikkaa ei yhteishaussa irtoa niin saa hakea kymppiluokalle sisäoppilaitokseen  . No himputti, asuminen ja opiskelu ilmaista ja ruokakin kuulema tosi hyvää ja viisi kertaa päivässä. Paikka on vielä kuulemani mukaan (kaveri on ollut siellä) todella kiva. Siitähän olisi hyvä tavallaan vähän kokeilla omien siipien kantavuutta pehmeällä aloituksella. Tosin... äidille kyllä voisi tulla hirmuinen ikävä että eiköhän sovittaisi pikemminkin niin että poika asuu kotona ikuisesti ja piste. Mutta katsellaan nyt kuin käy.

Tiistaina oli oma käynti terveyden edistämisyksikössä kun synnytyksestä se vuosi on. Sain kuulla siellä sokerirasitustulokset ja kolesteroliarvot. Kolesterolissa ei suuria eroja ole parissa vuodessa tullut (suluissa kahden vuoden takaiset):
fP-Kol            5,5 (5,5)    viitearvo <5
fP-Kol-HDL 1,84 (1,82) viitearvo >1
fP-Kol-LDL  3,53 (3,81) viitearvo <3
fP-Trigly        0,52 (0,54) viitearvo <2

Verensokeri: paasto 4,7 ja 2h 5,2

Ihan ok siis vaikka hiukan kokonaiskolesterolissa ja LDL:ssä yli rajojen. Pari tuntia meni äkkiä kun puhuttiin ravitsemuksesta niitä näitä. Oli kiva jutella ihmisen kanssa joka tiesi karppauksestakin jotain (aloitin ruokaremontin ja painonpudotuksen karppauksella taas) ja sanoi että siinä on puolensa vaikka hän ei voikaan sitä suositella virallisterveellisen ohjeistuksen ohi. Tehtiin testi kuidun saannista ja tulos oli "loistava" vaikka ne viljat ym. jätin pois. Toinen testi koski rasvan käyttöä ja siitäkin tulos oli "ihan hyvä" vaikken tosiaan aio kevyttuotteisiin koskea tikullakaan. 

Illalla vauva alkoi kiukutella joten oli hyvä syy lähteä lenkille kaverin kanssa. Vauvalle vaatteet päälle ja vaunuihin jos vaikka olisi väsy ja kas kummaa. Ehdin 100 metriä kävellä kun tyttö jo nukkui kuin tukki. Nukkui reilun tunnin kun kaverin kanssa tehtiin 1½ tunnin lenkki. Ulkona on kyllä aivan mahtavan näköistä nyt. Puut ja pensaat ovat kuin satukirjojen kuvituksista - kaverin kanssa ihailtiin maisemia ja nautittiin kun sai rauhassa jutella :D .

Tänään alkoi perhekerho joulutauon jälkeen. Päätin illalla että koska ei paukkupakkasia ole ja ulkona on aivan mahtavat talvikelit niin pakko herätä sen verran ajoissa että kävellen sinne ehditään. Ja niin ehdittiin. Jesperikin pysyi pulkassa menomatkalla kiltisti eikä tarvinnut juosta perässä väärään suuntaan. Kotona vielä tuumasi että kerhossa oli kivaa. Ensi viikolla olisikin sitten valokuvaus, toivottavasti pysytään terveinä.