Kesäkuu meni ja heinäkuu tuli ja taas karmeilla helteillä... yök, yök,  YÖK! No, saapahan istua sisällä neulomassa kun muuta ei kärsi tehdä. Ulkona paras keli on klo 20 jälkeen mikä on hiukkasen liian myöhään Tirppanaa ajatellen, pikkuneidin iltasyöttö aika juuri silloin.

Kesäkuun puolivälissä käytiin Tirppanan kanssa korvien jälkitarkastuksessa ja toinen ab-kuuri olikin tehonnut. Saatettiin hyvillä mielin lähteä muutamaa päivää myöhemmin reissuun. Se odotettu Helsinki-Tukholma risteily vihdoin ja viimein. Maanantain lähdettiin Hesaan kun Esikoinen kotiutui töistä (poika sai kesätöitä kuukaudeksi ). Äitini oli unohtanut hoitaa tilaustaksin joten hoidettiin sekin asia järjestykseen eli 16 hengen taksi hakemaan meidät satamaan ja sitten takaisin tullessa satamasta. Ihan fiksu päätös isältäni, kyllä sitä tavaraa sen verran piti kuitenkin mukaan pakata.

Tiistai aamupäivän lapset olivat kuin kissa pistoksissa ja odottivat lähtöä, vähän tuli jouluaatto mieleen :D . Lopulta taksi tuli ja päästiin matkaan. Laivaan päästiin klo 15:30 ja heti tavarat hyttiin vietyä tutustumaan laivaan. Ja sitä tutustumista laivaan riitti koko risteilyn ajan, Tukholmassa emme poistuneet edes laivasta kun tekemistä riitti muutenkin. Tukholman puolella vietettiin laivan kannella muutama tunti ja jestas siellä oli kuuma! Isommat tytöt ja Vilperi lähtivätkin polskimaan laivan uima-altaisiin kun sen ovet avattiin. Ruoka oli buffetissa ja aamiaisbuffetissa hyvää ja syödä sai itsensä ähkyyn. Lapsetkin löysivät mieleistä ruokaa ja täytyy sanoa että kyllä tuli ihan koko rahan edestä syötyä. Konferenssitiloista oli tehty lasten leikkipaikka jossa oli muumitaloa ja -siltaa, potkuautoja, karuselli, Hoplop-tyylisiä kiipeilyjuttuja liukumäkineen, pelikonsoleita ja vaikka mitä - sieltä ei Jesperiä meinannut saada pois millään.  Aivan ihana reissu oli ja rentouttava vaikka Jesperin kummitäti ei liitäisi sanaa "rentouttava" risteilyyn kahdeksan lapsen kanssa . Voitaisiin koko poppoo ottaa vaikka heti uusiksi tuo.


Lähtö Helsingistä


Tirppana nukkui laivalla hyvin - tärinä oli ilmeisen unettavaa


Hyvä näköala


Tirppanakin pääsi pallomereen mutta pois ei yrittänytkään omin avuin vaan äiti sai kahlata hakemaan


Päiväunetkin sujui kannella hyvin - kuumuudesta huolimatta

Oltiin fiksuja ja pyydettiin taksi noutamaan meidät satamasta vasta lähempänä klo 11 niin ei tarvinnut ryysikseen ängetä. Puoli tuntia satamaantulon jälkeen oli jo hyvä poistua laivasta kun ei tarvinnut jonotella. Oltiin Hesassa pari tuntia ja ei kun taas pakkaamaan. Tällä kertaa tavarat omaan autoon ja suunta kohti kotia/mökkiä juhannuksen viettoon. Oli hiljaista... uni voitti matkustajat yksitellen, onneksi kuski kuitenkin pysyi hereillä koko matkan ja se en ollut minä .

Juhannussää oli vaihteeksi ok. Oli lämmintä, juhannuspäivänä aika tuulista mutta muuten ei valittamista. Vettä ripsasi sen verran että jos kaikki pisarat olisi kerännyt kippoon ja kaatanut omaan niskaansa niin ei olisi kastumaan päässyt.

Ai niin, kesäkuun ilouutisten joukkoon kuului myös se että Esikoinen pääsi sinne minne hakikin opiskelemaan eli kokkilinjalle. Olisi päässyt kaikkiin kolmeen vaihtoehtoonsa. Ihanaa! Vaikka opiskelupaikasta tulikin jo kirje että heti ekana pitää hankkia kokkiasu (120e), tarjoiluasu (120e), työkengät (50e) ja hygieniapassi (15e) - ja tietty sitten kirjoja päälle. Kallista

Isosisko lähti tänään riparileirille viikoksi eli alkaa juhlastressi iskeä. Tarjottavat pitää miettiä jne.