24. viikko

Liberovaipat.fi: Sikiön kulmakarvat ja silmäripset ovat nyt valmiit. Niskanikamat näkyvät selvästi. Koska rasvavarastot eivät ole vielä kehittyneet, sikiö on melko laiha. Jos synnytys käynnistyisi nyt, lapsella olisi mahdollisuus selviytyä edellyttäen huolellista hoitoa ja tarkkailua keskoskaapissa.

Koko: Pituutta 30 cm ja painoa noin 600 g.

Olen huomannut että vauvalla kokoa jo alkaa olla ihan selkeästi niin, että se vaikuttaa syömisteni määrään. Ei jaksa syödä samoja määriä kuin ennen ja jos syö itsensä ähkyksi niin siitä saa sitten kärsiä useamman tunnin. Täysi olo on ja pysyy.

Siivousinnostus tänään kostautui myöhemmin. Kun innostuin lattioita pesemään, sain iltasella kärsiä vatsasärystä ja supistelujakin tuli tiheämpää kuin yleensä kun en tee mitään erityistä - paitsi istu koneella tai ompele.. tai no.. konehan se ompelukonekin on.

Huomenna oli tarkoitus viedä Pipa ja Taapero tutustumaan vielä kerran tarhaan, etenkin kun Pipa itse sitä eilen illalla pyysi. Tänään oli kuitenkin toinen ääni kellossa kun Mies ja Poppana, Tuuliviiri ja pari lainalasta olivat mökille lähdössä. Pipa halusi mökille eikä suostunut jäämään kotiin että aamusta olisi tarhaan mukaan lähtenyt. Noh, minä käyn Taaperon kanssa vielä huomenna tuolla ja sitten seuraavan kerran Mies saa viedä lapset maanantaiaamuna. Sovittiin että Mies varaa hieman enemmän aikaa ainakin alussa lasten vientiin ettei ole tuli takapuolen alla kiire töihin. Poppanahan nyt ei sitten kuitenkaan mene hoitoon ennen eskaria, vaan on isompien kanssa päivät kotona. Tai sitten mökillä kun isäni on sinne taas tulossa.

Esikoisella oli tänään peli Karhulassa. Hieno ottelu päättyi tulokseen 1-1 lopun kovan painostuksen tuloksena.

Tässä vielä yksi masukuva viime viikolta. Nappasin kuvan itse samalla kun sovittelin Tiinalta saamiani äitiyshousuja, siksi vähän epäselvä kuva mutta kyllä tuosta selvän saa. Lisään kuvan tuonne masugalleriaankin.
140131.jpg