22. raskausviikko aluillaan... Kolmesta eri paikasta tietoa napattuna sanotaan näin:

www.helistin.fi : Sikiö painaa noin 350 g. Pituus on noin 25 cm. Sikiön lihasmassa kasvaa ja liikkeet tuntuvat voimakkaammilta. Kohtu alkaa supistella kivuttomasti ja epäsäännöllisesti raskauden puolivälissä. Näitä supistuksia kutsutaan kohdun "harjoitussupistuksiksi" ja ne ovat normaalia.

www.liberovaipat.fi :
Sydän lyö noin 130 kertaa minuutissa. Aivoihin tulee monta miljardia aivosolua, ja vauvallasi on jo lähes kaikki niistä. Iho on vaaleanpunertava ja ryppyinen. Päänahkaan kasvaa tukkaa. Koko: Pituutta 27 cm ja painoa noin 450 g. Kohdun korkein kohta on nyt navan tasolla. Kuten monet muutkin elimistön rauhaset, kilpirauhanenkin toimii vilkkaammin raskausaikana. Sinulla saattaa siksi olla tavanomaista kuumempi ja hikisempi olo.

www.pampers.fi : Nokkela vauvasi osaa jo kurtistaa kulmiaan, aivan kuin hän ratkaisisi vaikeaa laskutehtävää. Nyt hänelle myös kasvaa kulmakarvat! Päälaen untuvaisen tukan tavoin kulmakarvoissa ei ole vielä pigmenttiä – ne ovat puhtaan valkoiset. Hänen silmäluomensakin ovat jo kehittyneet, vaikka ne ovat kiinni noin 28 raskausviikkoon asti. Tässä vaiheessa vauvan lempitoimintaa voi olla nyrkkeily- ja potkuharjoittelut. Nyt kun käsivarret ja jalat ovat oikeassa suhteessa (mutta eivät vielä lopullisessa koossa), hän harjoittelee niiden liikkeitä innokkaasti – potkii, venyttelee ja taputtaa käsiään. Kynnet peittävät jo hänen sormenpäänsä. Vaikka vauva on yli 24 cm pitkä nyt, hän ei paina vielä paljon, vain noin 370 grammaa. Tällä hetkellä hänen kehossaan on rasvaa vain 1 %. Mutta nyt lapsi alkaa kerätä rasvakerrosta, joka auttaa häntä ruumiinlämmön säilyttämisessä.

Eli siis pientä hajontaa mutta tämän viikon lopussa vauva on n. 24-27 cm pitkä, ja painaa 350-450 g... Ihan mielenkiintoista lukea, en nyt kuitenkaan noita kehityksiä viikko viikolta ulkoa muista sentään minäkään.

Tänään tuli käytyä toistamiseen siis ultrassa. Nyt sydän näkyi hyvin, ja kätilö ultrasi ajan kanssa kunnolla kaiken muunkin, puolisen tuntia sain ihastella kohdussa pää alaspäin köllivää ja potkiskelevaa pikkuista k030.gif. Viimeksi ei tullut kysyttyä minkä painoiseksi ultra vauvaa veikkaisi mutta nyt kysyin senkin. Kone näytti painoksi 380 g. Ei ihan vielä voipaketinkaan vertaa.

Ajomatka Kotkaan ja takaisin sujui tällä kertaa ihan mukavasti kun hellettä ei ollut. Kotiin päästessä olin vain jo ihan väsynyt kun aamusta vein Tuuliviirin kahden kaverinsa kanssa mökille ennen ultraan lähtöä, Kotkasta kävin kotona ottamassa pienet sydänkohtaukset melkein (niistä kohta) ja hain Miehelle päivän lehden, ajoin mökille ja hain Taaperon kotiin nukkumaan päiväunia. Poika vain oli niin väsy ettei meinannut enää unille taintua. Ainoa mikä auttoi oli se, että menin minäkin "nukkumaan"... ja torkahdin tietty siihen sitten minäkin hetkeksi. Väsyttää todella paljon. Taaperon mökkireissu oli kuitenkin sujunut hyvin, ei ollut itkenyt perään, joten kuten eilen epäilin - äidille kovempi pala olla erossa kuin pojalle e030.gif.

Päivän sätkyannostuksen toimitti minulle Kusti joka polki fillarillaan postin postilaatikkoon. Tuli MasterCardin lasku ja kun tiliotetta katsoin, taisi sydän jättää pari lyöntiä väliin. Silmiin osui teksti "luottorajanne on ylitetty" ja minimimaksuksi vaadittiin 260 euroa! s065.gif Kääk! Äkkiä soittamaan Sampo pankkiin ja kysymään että mitäkukahäh... Selvisi että juhannuksena A) joko minä olen ollut kännissä kuin käki ja reissannut ympäri maapalloa ilman voimassaolevaa passia B) en muista vain reissanneeni missään kun muisti on mikä on tai C) joku jossain on tehnyt jotain... mokan tms. kun tiliotteen mukaan korttini on ollut Maltalla ja siellä on tehty pari 510 euron ostoa ja yksi 5 USD:n lahjoitus Amerikan Punaiselle Ristille. Lupasivat selvitellä ja ottaa yhteyttä piakkoin. Jään mielenkiinnolla odottelemaan soittoa. On se hyvä ettei elämä ole ainakaan tylsää n075.gif.

Tässä vielä kuva Tähdestä
128093.jpg