Aamusta klo 9 olin pirteänä kuin peipponen lapsosten kanssa tapaamassa tulevaa pomoa - työharjoittelupaikka on siis nyt ihan varma. Huomenna käyn työkkärissä selvittämässä paperiasiat ja sitten jään odottelemaan Pipan ja Taaperon hoitopaikan selviämistä. Sovittiin että teen viiden tunnin päivää niin että osapäivähoito riittää lapsille. Jos joudun joskus lähtemään aikaisemmin, teen sen sisään myöhemmin... tai aikaisemmin. Työ kuulema on monipuolista toimistotyötä jossa lippusia ja lappusia riittää, siivoustoimipisteitä kun on 70 ja niistä tulee kaikennäköisiä paperijuttuja eteen. Nelisen viikkoa voi mennä pelkästään opettelussa, joten parin kuukauden työharjoittelussa ehtii jo päästä vähän työhön sisäänkin. Odotan elokuuta mielenkiinnolla smiley.gif

Tapaamisen ajan Taapero istui kiltisti rattaissa ja Pipa ja Poppana piirtelivät kiltisti aulassa. Osaavat nuo siis käyttäytyä jos haluavat n020.gif. Tapaamisesta ehdittiin hyvin kerhoon, jossa teemana oli tänään hiljaisuuden polku. Useampi kerhonohjaaja oli rakentanut toiselle puolen taloa metsäpolun, jossa oli kiviä ja suihkulähde, kukkia, perhosia, kynttilöitä ja siellä täällä taulu, josta vanhempi sai lukea lapsille tarinaa. Taustalta kuului linnunliverrystä. Ihan mukavaa. Kerhon päätti sitten kahvihetki. Tarjolla oli pullaa, keksiä, kahvia, mehua ja vadelmakermakakku, jossa luki päällä "onnea äidille".

Kerhon jälkeen toin tehotytöt kotiin, ja odottelin Tuuliviirin koulusta kotiin. Isoveli sai jäädä pitämään pikkusiskoja hieman silmällä kun minä lähdin Taaperon kanssa neuvolaan. Neuvolassa Taapero alkoi heti innoissaan kasaamaan palapeliä kun sellaisen eteen sai, ja sai sen tehtyäkin... vaikka ei sitä th toki vielä edellyttänyt 2-vuotiaalta. Mitattiin ensimmäistä kertaa "isojen" paikalla pituus, eli selkä seinää vasten seisomaan - mittaa löytyi hienot 88,5 cm. Painoa vaatteet ja vaippa päällä oli 13 kg. Kaikki oli terveydenhoitajan mielestä ok, puhettakin kun tulee yksittäisiä sanoja paljon ja pari lausettakin.

Th:n tarkastuksen jälkeen oli hammashoitajan vuoro. Uutuutena oli streptococcus mutans -bakteeritesti eli otettiin Taaperon hampaista näyte ja kahden viikon kuluttua tulee kirje, jossa kerrotaan onko Taaperolla tuo bakteeri purukalustossaan vai ei. Jos on, puolen vuoden kuluttua on uusi käynti hammashoitajan luona - jos ei, jatketaan kuten tähänkin asti. Hammashoitajalle Taapero esitteli jalkapalloilijan taitojaan ja tämä ihasteli kuinka hieno motoriikka pojalla jo on. Palloa potkittiin ihan oikein ottein. Kolme jalkapalloilijaa perheessä tainnut toimia hyvänä mallina Taaperolle icon_grin.gif

Kotiin tultaessa päiväuniaika oli ohitettu tunnilla, ja pikkuinen simahtikin syliini tissille. Tuota ei nykyään enää kovin usein tapahdu, joten väsy taisi olla.