Jospa vaihteeksi kirjoittaisin mitä tästä viikosta sanotaan eri paikoissa.

Pampers:
Lapsesi liikkuu yhä epäsäännöllisemmin, enimmäkseen tilan puutteen vuoksi. Sinusta saattaa vaikuttaa siltä ettei hän ole vielä asettunut paikoilleen, sillä nyt hän on niin suuri (noin 2 kg ja 46 cm) että tunnet pienetkin liikkeet selvästi. Koska lapsesi on nyt aivan kohdun seinässä kiinni, saatat jo pystyä hyvin tunnistamaan, mitkä ruumiinosat tuntuvat ihosi alla (käsi? jalka? kyynärpää?).

Sininen hetki. "Arvaa, minkä väriset silmät minulla nyt on?" Lopullisesta silmien väristä riippumatta lapsesi silmät ovat nyt siniset. Iiriksen pigmentti kehittyy lopullisesti vasta sitten, kun lapsen silmät ovat altistuneet valolle muutaman viikon ajan. Hänen lopullinen silmien värinsä saattaa tulla esiin vasta vuosien päästä.

Libero:
Sikiö on nyt täysin kehittynyt, ja hänen mittasuhteensa ovat samat kuin täysiaikaisella vauvalla. Hän on vahvistunut, ja liikkeet tuntuvat hyvin pontevilta. Koko: Pituutta noin 43 cm ja painoa noin 2100 g.
Äiti: Sinua saattaa hieman aristaa kylkiluiden alta, erityisesti hengittäessäsi. Kohtu kasvaa jatkuvasti. Raskausaikana kohdun paino yli kymmenkertaistuu, ja tilavuus kasvaa yli 50-kertaiseksi.

Helistin:
äidin keho:
Tyypillisiä loppuraskauden ongelmia kuten närästystä, ummetusta, turvottelua ja selkäkipuja esiintyy ja oireilu pahenee yleensä loppuraskautta kohden.
Lapsi: Sikiö painaa noin 2450 g. Pituus on noin 44 cm. Mittasuhteet ovat lapsella kuin täysiaikaisella.

Näistä vaikuttaisi ehkä tuo Helistimen juttu olevan lähimpänä masukkia kun kokoja katselee... Kun viikko sitten oli jo painoarvio reilu 2 kg. Muutenkin nuo selkäkivut ja oireiden paheneminen kuullostavat hyvin tutuilta. Sen sijaan Pampersin väite liikkumisen epäsäännöllistymisestä ei kyllä pidä paikkaansa. Tähti mesoaa masussa joka päivä entiseen tahtiin niin että maha on välillä pallo, välillä kolmio ja välillä neliskantti... vilkas tapaus. Mesominen on välillä niin hurjaa että minulle tulee siitä ihan pahaolo. Toivottavasti ei synnyttyään ihan yhtä vilkas tapaus ole, sellainen yhtä hyvin nukkuja kuin sisaruksensa olisi ihan mukava näin viimeiseksikin lapseksi.

Esikoinen kertoili eilen syntymäpäivälahjatoiveitaan.. Toiveissa oli mm. Basshunterin levy, jolta löytyy kappale Boten Anna. Viime yön olen sitten unissani kuunnellut tuota kyseistä kappaletta koko yön. Kolme kertaa heräsin yöllä vessakäynnille ja niidenkin jälkeen sama jatkui. Puuuh, olen tainnut saada jo yliannostuksen tuosta biisistä s025.gif.

Appiukkokin käväisi eilen kylässä. Nyt ekaa kertaa jopa tuli puhuttua sen aprillipäivää seuranneen puhelun jälkeen. Ei kyllä ottanut vauvaa mitenkään puheeksi, kysyi vain kuinka olen jaksellut. Noh, on tainnut toisaalta jo sopeutua ajatukseen näiden kuukausien aikana, enkä edes odota Miehen vanhempien puolelta mitään yli-innostusta vauva-asioissa. Tuliaisina toi kassillisen sämpylöitä ja valkosipulipatongin, pussillisen lihapasteijoita ja yhden pussillisen viinereitä. Illalla en voinut vastustaa valkosipulipatonkia ja otin pienen palan ja lasin piimää... tunnin kuluttua verensokeri 8,9!! d040.gif .... Ja nyt aamulla maistoin lihapasteijan, verensokeri 8,0! Huh. Pysytään karppina.