Huu... 32. raskausviikko pyörähti käyntiin. Nyt tuntuu että aika liitää. Työpäiviä olisi jäljellä vielä kaksi ja sitten alkaa äitiysloma. Äkkiä meni tämäkin kahdeksan viikkoa ja tästä eteenpäin sama aika niin voi jännittää jo synnytyksen ajankohtaa.

Liberon sivuilta 32 viikolta: "Lapsi: Lapsesi harjoittelee hengitysliikkeitä liikuttamalla rintakehää sisään ja ulos. Hän osaa pissata ja juo noin litran lapsivettä vuorokaudessa. Ihonalainen rasvakerros paksuuntuu edelleen, ja kasvot ja posket pyöristyvät.Pituutta 40 cm ja painoa noin 1500 g. Jalkaterä on noin 6,5 cm pitkä.

Äiti: Koskeeko selkään, lonkkiin ja nivusiin? Nivelsiteet ja lihakset löystyvät, jotta synnytyskanava pystyisi helpommin laajentumaan. Tätä kutsutaan lantionliitosten löystymiseksi, ja se voi oireilla hyvin eri tavalla eri naisilla. Joillakin on kipuja jo hyvin varhaisessa raskauden vaiheessa, ja ne aiheuttavat suuria ongelmia koko raskausajan, toisilla ehkä vain hieman pistävää kipua nivusissa ja lantion alueen jäykkyyttä."

Pampersin sivuilla pituudeksi ja painoksi tulee lukemat 45 cm pitkä ja paino 1,5-2 kg... veikkaan että tuo kaksi kiloa on lähempänä kun viimeksi painoarvio oli pari viikkoa sitten sen 1650 g. Noh, ensi keskiviikkona on taas äitipolikäynti ja uusi painoarvio tulossa.

Äitiysloma ei kyllä ala yhtään liian aikaisin. Tällä viikolla on alkanut kävely tekemään entistä kipeämpää, häpyluuta särkee jo lyhytkin matka ja lisäksi tuntuu kuin joka toisella askeleella vatsa vetäisi kireäksi palloksi... siis supistuksia vähänkin enemmästä kävelystä. Eilen Isosisko oli pelastus kauppareissulla kun itse pystyin vain nojailemaan ostoskärryihin ja kävelemään hiiren askelin eteenpäin tai vähän väliä pysähtymään ja hengittelemään että supistus menisi ohi.

Reippaampi kävelyvauhti oli tänäänkin vain haave kun aamusesta yritin terveyskeskuksesta nopeasti kävellä apteekkiin ja sieltä autolle (piti käyttää Isosisko aamusta päivystyksessä kun valitti korvakipua - korvatulehdus vasemmassa korvassa) että ehtisin töihin äkkiä takaisin. Mummotkin menivät nopeammin kuin minä, jopa ilman rollaattoreita.

Apteekissa sain ravata uudelleen iltapäivällä kun tein epämiellyttävän löydön Taaperon pottatuotoksissa. Sattumalta tulin katsoneeksi kakkakasaa ja olin näkevinäni siinä liikettä... katsoin uudelleen ja totta tosiaan, pieni ohut valkea langanpätkä kiemurteli siinä ja kun katsoin tarkempaa niin näin niitä muitakin. Kihomatoja! Yök! Kyllä tämä äitinä olo on kivaa kun aikoinaan täit ja nuokin nyt tutuiksi tulivat. Ei muuta kuin soitto päiväkotiin mitä löytyi ja lähdin samantien ostamaan apteekista lääkettä vaivaan. Koko perhe nielee nyt varmuuden vuoksi kuurin (paitsi minä kun raskaana olevalle ei suositella). Kallista lääkettä - 20 tablettia 27 euroa. Huh!

Kotiin päästyä soittivat päiväkodista ja myönnän että hieman hermostuin. Kaikissa ohjeissa mitä löysin ja luin, oli ettei päiväkodista poissa tarvitse olla mutta päiväkodin ihminen oli sitä mieltä ettei Taaperon pidä sinne mennä muita tartuttamaan. HALOO! Poika sai jo kuurinsa ja kerta annoksen sanotaan riittävän, uusi hoitokerta vasta 10-14 päivän kuluttua. Munat voivat elää pari viikkoa mutta niitä jo on päiväkodissa aivan varmasti. Kun aivan yhtä hyvin Taapero on voinut tartunnan saada hoitopaikassa kun se mitä jo ehdin tässä muiden tuotoksia (hoho mitkä harrastukset minulla) tutkailla, niin kenelläkään muulla ei luikertele sonnan seassa mitään. Eli kyllä se olisi nyt päiväkodin vain alistuttava siivoamaan paikkansa perusteellisemmin oli Taapero hoidossa tai ei! Paremmassahan hoidossa Taapero jo on kun on lääkkeensä ottanut mutta jos päiväkodissa ei siivota niin varmasti jollain/joillain muillakin kihomatoja on jatkossakin. Eri asia vain kuka tiirailee yhtä tarkasti kakkoja kuin minä nyt tänään sattumalta tein...

Noh, Taapero on nyt huomenna kuitenkin varuiksi sitten kotona Isosiskon kanssa.