Äiti on vähän väsy. Yöt eivät tosiaankaan tästä enää parane vaan pahenevat ennen vauvan syntymää näämmä, ja päiväunille ei ehdi. Olisi ihanaa saada nukkua edes neljä tuntia kuin tukki! Ja tuokin mielummin pari kertaa yön aikana niin aamulla olisi varmasti pirteämpi olo kuin nyt.

Pahoinvointi on palannut myös kuvioihin. Etoo jos ei syö, ja etoo jos syö. Eipä siis ruoka oikein maistu mutta jospa paasto saisi Tähtösen harkitsemaan pikaista muuttoa? Äitipolilla lääkärin kanssa tuli juteltua tuollaisestakin kun jossain tutkimuksessa oli ollut, että niissä maissa missä paastoa harrastetaan, sen aikana syntyy enemmän lapsia. Lääkäri epäili että se voi tosiaan aiheuttaa äidille stressiä ja kun stressi siirtyy lapseen, tämä haluaa ulos. Kun siis oletetaan että vauvasta lähtee jokin hormoni tai mikälie mikä saa synnytyksen käyntiin. Pitäisiköhän testata tosissaan... Minulla vain ei taida itsekuri kuitenkaan riittää kunnon paastoon...

Jos liikkumisen perusteella aletaan veikkaamaan synnytyksen ajankohtaa niin Tähti syntyy vasta ensi vuonna. Miten voi olla näin vilkas ja ärhäkkäästi liikkuva tapaus jo masussa - vilkkaita nämä ovat olleet kaikki mutta en muista että yksikään ihan tällainen olisi ollut. Viime yönä onnistui pitämään minua hereillä kolmisen tuntia mesomalla masussa niin ettei nukkumisesta tullut mitään. Ja liikkeet tuntuvat niin terävinä että saa pelätä (ja toivoa) että onnistuu puhkomaan kalvot. Tänään jo piti miettiä että lorahteleeko lapsivettä (kiitos Joda kun pelottelit wink.gif) vai vain valkkaria kun aamusesta Pipaa kerhoon vietäessä lorahti taas niin että kastui housut, ja tunne toistui kun Poppanaa eskarista hain. Sen jälkeen kyllä ei ole mitään tullut joten tuskin siitä on kyse. Ei tee mieli lähteä "huviajelulle" ja ajella 124 km jonkun tikkutestin takia ja pulittaa siitä 22 euroa - neuvolassa ei testejä ole, soitin ja kysyin.

Nyt voisin yrittää kehittää jotain tähän tylsyyteen. Ei vain keskittymiskykyä ole mihinkään ja taas kerran ärsytyskynnys tuntuu olevan -100... nanosekunnin räjähdysvaara siis olemassa.