Neuvolapäivä vaihteeksi. Kaikki oli ok, ja sieltä ne sydänäänetkin aina hetkeksi löytyivät kunnes Hipsu päätti vaihtaa asentoa. Hyvissä voimissa siis vaikka välillä epäusko meinaa hiipiä kun ei ole vähään aikaan mitään tuntenut. Pipa oli mukana kuuntelemassa tsuku-tsukua kun neuvolasta mentiin tutustumaan sitten tulevaan eskaripaikkaan.

Paino: + 648 g/vko (auts)
RR: 116/69
Hb: 129
sf: 14-15 cm
u-prot/u-gluk: -
sydämen syke: +
liikkeet: +

Tuleva eskari näytti ihan mukavalta paikalta. Hyvät tilat useammassa huoneessa, ja jos työharjoitteluun pääsen niin hoito järjestyy yli eskariajankin tarpeen mukaan kun mitään isoa heittoa ei aikaan tulisi kuitenkaan. Eskaripäivät ovat sitten klo 8.30-12.30... kääk, miten minä muistan taas että pitää joka päivä tiettyyn aikaan lähteä joku hakemaan kotiin. Pitää katsoa kuinka kunto ja kelit sallisivat jos mahdollisuuksien mukaan kävisi kävellen Jesperin ja Vilperin kanssa hakemassa - puolen tunnin kävelymatka suuntaansa ainakin normivauhdilla. Tulisi sitten vähän liikuntaakin harrastettua.

Eskarista mentiin kauppaan ja kun tultiin kotona käymään, täällä tuoksui ihanasti pullalle. Isosisko oli leiponut muutaman pellillisen korvapuusteja. Otettiin osa mukaan ja lähdin viemään Pipaa mökille. Tuuliviiri siellä jo odotteli niin hermostuneena että Mies ja isäni olivat jo hermostuneet useampaan otteeseen - poika kun tiesi saavansa uuden kännykän kun tulisin niin oli sitten minuutin välein kysellyt koska tulen ja onko minulla se puhelin ja soitteli minullekin pariin otteeseen kysyäkseen samoja asioita. Aamusta oli kuulema ollut mahakin jännityksestä kipeänä *nauraa*. Hassu poika. Mökiltä tulin kotiin nukuttamaan Jesperiä ja simahdin itsekin päiväunille. Kiva migreeni taas päässä, parasetamol ei tunnu tehoavan eli taidanpa heittää buranankin kehiin nyt.

Ai niin. Sain irkissä linkin jonka takaa löytyi monta mielenkiintoista juttua. Tässä pari.

Pari viinilasillista ruokailun jälkeen laskee insuliinitasoa reilusti (YLE Radio 1/YLE Terveys 14.11.2003)

Pieni alkoholimäärä, lasillinen valkoviiniä hiilihydraattipitoisen ruuan jälkeen laskee veren insuliinitason erittäin alas, tasolle jota voi pitää diabeettisena. Joillakin koehenkilöille verensokerin taso oli vaarallisen alhainen.

Kahvinjuonti torjuu aikuisiän diabetesta (10.03.2004 YLE Radio 1)

Kansanterveyslaitoksen kolmesta tutkimusaineistosta koottu selvitys osoittaa, että kahvin juominen estää aikuisiän diabeteksen ilmaantumista. Mitä enemmän kahvia kulutti, sitä parempi.Naisilla 3-4- kuppia päivässä pienensi diabetes-riskiä 29 %:lla ja miehillä suunnilleen saman verran. Suurkäyttäjillä, yli 10 kupillista päivässä kahvia juovilla, riski väheni 79%:lla naisilla ja miehillä 55%.

Hmm..siis terveelliseen ruokavalioon kannattaa lisätä valkoviini ja kahvi jos verensokerit käyvät pomppimaan. Tai no - kahvi nyt on kuulunutkin yleensä mitä nyt pahoinvoinnin velloessa olin viikkokausia ilman. Nyt olen pari kertaa kotona keittänyt pari kupillista ja kuinkas on käynytkään... kädet ovat alkaneet tärisemään ja verensokerinmittauksissa näkyi kuinka verensokeri laski kuin lehmän häntä. Siis kahvi ainakin toimii verensokerin alentajana, viiniä en ole kokeillut.. vielä ainakaan. Tai siis tuossa tarkoituksessa. Kyllähän nyt valkoviiniä on joskus tullut maistettua. Seuraavalla kerralla pitää yhdistää siihen verensokerimittari.

Tuli tuosta kahvista vain mieleen, että noinkohan siinä olisi syy ettei 2-tyypin diabetes ole puhjennut. Joissain lähteissä annetaan aika hurjia prosentteja siihen kuinka monelle raskausdiabeetikolle se tulee, ja minulla se on todettu jo 15 vuotta sitten ensimmäisen kerran, ja sen jälkeen aika tasaisesti n. parin vuoden välein mutta 2-tyypiltä olen välttynyt ainakin toistaiseksi. Kahvia kun normaalioloissa tuli kitattua varmaan melkein pannullinen päivässä ja parhaimpina se pannullinen eli ehkä ei kannata kahvin juontia lopettaa...

Jaa niin. Näin viime yönä taas vauvaunta. Edellisessähän olin ultrassa ja näin siinä tytön. Viime yönä synnytin tytön ihan komeilla mitoilla 4545 g ja 54 cm. Unen pelottavin osa sen sijaan oli kun vauvan saatua syliini tuumasin siinä että lisää näitä kiitos. Kääk! Noh, se oli onneksi vain unta eli jospa tuo oli painajaista se loppu ja alku oli enne... siis tyttö.