Eilen oli vaihteeksi surullisia uutisia liikkeellä. Viime syksynä ammuttiin Jokelan koulussa, nyt Kauhajoella. Ei voi ymmärtää mitä tuollaisten (ampujien) päässä liikkuu, jos elämä on paskaa niin ampuu sitten itsensä jos muuta vaihtoehtoa ei näe mutta pitääkö sivullisiakin siinä sivussa tappaa. Kun kerran joka tapauksessa aikoo itsensä päiviltä päästää lopuksi. Sairasta touhua. Jälleen kerran tuli todistettua että irkki on parhaiten reaaliajassa tapahtuva tiedotusväline, siinä vaiheessa kun uutisissa kuuli että Kauhajoella tapahtuu, alkoi irkissä jo liikkua kuva ampujasta, ihan kuten Jokelan tapauksessa. Osanottoni uhrien omaisille - sanattomaksi vetää.

*********
Työharjoittelun ajaksi  on nyt lastenhoitokin järjestetty. Ensimmäisen viikon isommat katsovat perään, toiseksi viikoksi tulee isäni tänne ja kolmannen Mies on kesälomalla. Asioilla on tapana järjestyä. Onneksi sain siirrettyä äitipolikäynnin aikaisemmaksi niin ei tarvitse työharjoittelusta olla poissa sen takia. Nyt toivotaan ettei mene jalat alta kovin äkkiä, selän vihlonnat on hieman lisääntyneet ja kerran vihloi jo niin että yhden illan ajaksi sain unohtaa kävelyn. Noh, jos ei muuten niin sisulla hammasta purren tehdään mitä on tehtävä ja sillä siisti. Itsehän tähän lähdin smile.gif.

Tuuliviiri käväisi maanantaina hammaslääkärissä reippaana poikana yksin vaikka sanoin että voin lähteä mukaan ja antaa kyydin. Ajattelin että olisi kaivannut henkistä tukea kun tiesi että hampaita oltiin repimässä pois. Mutta ei. Poika kävi yksin ja hyvin oli mennyt. Tällä kertaa otettiinkin vain yksi maitohammas pois, ja vielä kaksi olisi tarkoitus pois vetäistä. Tarkoitus on ilmeisesti alkaa ohjaamaan tilalle tulevia rautahampaita oikeaan suuntaan niin että yläetuhampaiden välissä oleva rako saataisiin pienenemään. Jotain tuollaista hammaslääkäri aikoinaan selitti.

Eilen päätin testailla Jesperin pottavalmiuksia vaihteeksi. Poika oli kolmisen tuntia ilman vaippaa, enkä laittanut kyllä edes alkkareita kun Vilperi aikoinaan pissasi housuihin jos housut oli jalassa mutta peppu paljaana tajusi mennä potalle. Nooo, Jesperi juoksenteli tyytyväisenä (kun ensin alussa hieman kitisi kun ei saanutkaan vaippaa), kävi välillä potalla istumassa mutta ei tehnyt mitään pottaan, eikä sen puoleen lattioillekaan. Oli hyvin iloista poikaa saadessaan vaippahousut jalkaan kun Pipaa piti eskaristä lähteä hakemaan. Ilta olikin sitten taas sen verran menevää ettei ilman vaippaa ehtinyt pitää. Tänäänkin on ollut liikekannalla oloa tämä elo eli jos illalla ehtisi. Pitää katsoa. Kohta on päiväuniaika niin pojalla kuin äidillä.

Vähään aikaan ei ole tullut otettua mahakuvaa, joten eilen korjattiin tuo asia. Vyötärönympärys on nyt 110 cm.
1932987.jpg