Hupsista. Viikko mennyt taas vauhdilla. Pyykkisotaa olen hoitanut kuten päätinkin, ja edelleen siinä hommaa riittää. Iltaisin onkin saanut sitten kinkata eteenpäin kun lonkat ei tykkää. Se hyvä puoli pakollisessa paikoillaan olosta on ollut, että olen saanut neulottua sukat, kaulurin, calorimetryn, ja aloitettua toisen kaulurin ja tarkoitus olisi vielä ehtiä calorimetryjäkin lisää tehdä Isosiskon joukkueen myyjäisiin jotka ovat parin viikon kuluttua. Siivoustakin pitäisi aloitella kun vielä kykenee. Miehen kanssa on ehditty pari kertaa myös jouluostoksille, kerrankin ajoissa.

Lauantaina Mies, Isosisko, Esikoinen ja Vilperi olivat lätkämatsissa. Kotiin tulivat hiukan myöhässä ja auton pakoputki kyydissä tongue.gif. Oli jossain jyrkässä mäessä maavara ollutkin liian vähän ja pakoputki otti osumaa ja irtosi. Great. Mies aamusta meni aikaisin jo autonkorjaajatutun luo kysymään ehtisikö korjaamaan, oli sanonut että jätä auto siihen samantien mutta kun minä tarvitsin neuvolan takia aamusta autoa niin viedään iltapäivällä. En kykene millään kävelemään 2,5 km per suunta rattaita työnnellen... ei ei, mahdoton tehtävä. Niinpä minä ajelin nyt tänään neuvolareissun ja eskarilaisen haun verran pikkubussilla joka pitää samanlaista ääntä kuin jenkkikaara, vaikkakin hiljaisempaa. Yllättävän hiljainen auto kuitenkin.

Neuvolassa kaikki oli ok. Turvotusta on sormissa ollut reilun viikon aamusta iltaan. Inha neuloa kun vähän väliä puutuu ja pistelee ja sormia on hankala taivuttaa. Aika aikasin tuli tällä kertaa tuo vaiva. Paino ei kuitenkaan ollut noussut kovin paljoa mikä oli yllätys. Olin varautunut jo reilumpaan nousuun. Neuvolakuulumiset:
rv 32+2
paino: + 367 g/vko (kokonaisnousu 6,5 kg)
turvotus: +
RR: 117/72
U-Prot ja U-Gluk: - / -
hemppa: 131 (viimeksi 129 eli Multitabs Raskaus -vitamiinit riittävät raudan osaltakin)
sf-mitta: opiskelija mittasi 31 cm, oma th 29 cm että jotain siltä väliltä kai
tarjonta: rt
syke: + , opiskelija oli laskevinaan 140 kun tuolla ei doppleri näytä lukua
liikkeet: ++

Seuraava käynti parin viikon kuluttua. Öisiin alamahakipuihin th ei osannut sanoa mistä johtuvat. Herään siis joka yö x-xx kertaa yöllä siihen että sen puoleisen kyljen alamahaan jolla nukun, sattuu kuin puukolla iskettäisiin eikä se liity supisteluihin tai vauvan liikkeisiin. Kipu on todella kova, liikkuminen sattuu todella paljon sen aikana mutta ainoa keino päästä siitä eroon on päästä pois siltä kyljeltä eli hammasta purren vain käännyttävä toiselle kyljelle. Välillä kun toinenkin puoli käy kipuilemaan heti perään niin ei auta kuin istua sängyssä jonkin aikaa että kipu menee ohi ja voi kokeilla taas nukkumista. Eli nyt on alkanut ne väsyviikot joiden lopussa todellakin odotan että vauva syntyy niin saa taas nukkua öisin. Muuten minulla ei ole vielä mitään kiirettä lopettaa hyvää raskautta, tämä on ihan kiva olotila.

Neuvolasta lähtiessä pyysin vanhan kaverin matkaani eli kyynärsauvan lainaksi. Toistaiseksi lähinnä iltakäyttöön kotona, aamupäivästä vielä pääsee kävelemään ilman apuja, vaikkakin vaappuen ja hitaasti.

Ai niin. Eilen käytiin koko perhe (paitsi Tuuliviiri) uimahallissa. Koko perheeltä lysti maksaa 16 euroa että ei tuota kovin usein viitsi käydä. Nyt halusin nähdä miten Jesperi suhtautuu uimahalliin ja kuten odotinkin, ei se suurta suosiota pojalta saanut. Yninä alkoi jo suihkussa ja altaassa oltiin parikymmentä minuuttia jonka jälkeen jätin muut uimaan ja poistuin pienen kanssa pesulle ja kahvioon odottelemaan muuta perhettä. Vilperikin vaati muistaakseni muutaman käyntikerran ennen kuin oppi viihtymään eli tästä on hyvä jatkaa.