Tänään on viimeinen presidentinvaalien viimeinen ennakkoäänestyspäivä, sunnuntaina varsinainen äänestyspäivä. Jos et vielä ole käynyt äänestämässä, ehdit siis hyvin.

Jotkut sanovat, etteivät viitsi äänestää kun oma ehdokas ei ole ehdokkaana tai että osoittavat mieltään kun eivät äänestä, toiset piirtävät mikki hiiren kuvan tai jättävät tyhjän, ja sanovat että se on kannanotto. Roskaa, bullshittiä sanon minä! Demokratiassa ei kaikkien ehdokas voi olla ehdokkaana enää loppupelissä, diktatuurissa taas on vain yksi ehdokas - kumpi on parempi systeemi, kysyn vain? Jos ei käytä äänioikeuttaan, ei pidä sitten marista asioista. Äänestämällä voi sentään yrittää vaikuttaa asioihin.

Jos oma ehdokas ei ole nyt loppupelissä mukana, kysy itseltäsi kumpi on pienempi paha presidenttinä... Halonen vai Niinistö. Annatko äänesi Haloselle, joka on kuusi vuotta jo virkaa hoitanut, eikä siitä moittimista löydy. Toinen vaihtoehto on sitten tämä "työväen" presidentiksi itseään tituleeraava Niinistö, jolla ei ole enää hajua edes tavallisen myyjä/kassan palkasta. Kun häneltä kysyttiin mitä kassa saa palkkaa käteen, niin vastaus oli 2000 euroa! Haloo! Millähän planeetalla herra Niinistö elää? Edes brutto ei ole lähelläkään tuota. Ei ihme että on kasvattamassa tuloeroja kun kuvittelee että pienipalkkaisetkin saavat tuollaisia summia käteen.

Käytä siis äänioikeuttasi ja äänestä. Minulle opetettiin jo pienenä, että äänestysoikeutta ei tule heittää hukkaan, sitä voisi pitää melkein kansalaisvelvoituksena.