Kesäkuun alussa vietettiin Miehen 40-vuotis synttäreitä. Ihan rauhallisesti mökillä. Syntymäpäivälahjaksi Mies sai tänäkin vuonna uuden kännykän, ja sen kera kehoituksen pitää huolta ettei se jää Taaperon tai kenenkään muun muksun ulottuville ettei koe viime vuotisen kohtaloa ja päädy parin kuukauden käytön jälkeen cokismukiin uimaan dry.gif. Ei oikein tuppaa nuo laitteet tykkäävän cokiksesta.. Puhelinta Mies osasi odottaa, joten yllätyslahjaksi sai kauan toivomansa suurtehokiikarit, millä mökkirannalta tähyillä muille rannoille tai veneajelulla muuten vain maisemia. Koska Mies kielsi kekkereiden pitämisen, en alkanut mitään täytekakkuja tekemään mutta tein kylmäsavulohileivoksia tarjolle - suolanen kun uppoaa omaankin porukkaan paremmin kuin makeat.

Maanantai 4.6.
Sain todeta ettei pikkumiehelle enää riitä yksi huone. Olohuone on tullut jo tutuksi, joten jos ei tehdä esteitä eteen, niin Jesperi ryömii minne vain. Ei hyvä kun isompien jäljiltä lattioilla on kaikenlaista kurkkuun menevää pientä roinaa tai roskaa. Tästä alkoi siivousintoilu taas vaihteeksi.

Tiistai 5.6.
Ärrrrsyttää Elisan touhut tai pikeminkin tekemättä jättämiset. Onneksi otin matkanetin kännykkään ja on tuo läppäri. Pääsi edes jotenkin käymään netissä välillä ja pelaamaan traviania kun iski kännykän piuhan päähän ja modeemiki kannettavalle. Yhteys vain on  h i d a s .

Keskiviikko 6.6.
Isosisko lähti J-serkun ja tätinsä kanssa näiden mökille yöksi.

Torstai 7.6.
Isosisko tuli kotiin ja lähti samantien uudelleen. Tällä kertaa yöksi J-serkun luo ja huomenna tämän kanssa vaarin luo Mikkeliin.

Lauantai 9.6. Taaperon pottailulle piste
Poltin päreeni Taaperon pottailulle. Poika ei ole suostunut menemään pöntölle vaikka kuinka olen houkutellut ja yrittänyt lahjoa (muut olivat tämän ikäisinä jo pitkään käyneet pöntöllä), vain potta on kelvannut. Tänään kyllästyin pesemään lattioita aina sen jälkeen kun poika on käynyt potalla ja pissat tulleet lattialle. Vein potan pois ja kehotin menemään pöntölle kun hätä tulee - ja kas kummaa. Kun ei ollut valinnanvaraa niin hyvinhän tuo sujui smile.gif. Ei tarvita pottaa enää! Ihanaa!

Tuuliviirillä on ollut tänään pelit Pajulahdessa, ja samassa paikassa taas huomenna. Kivaa on kuulema ollut ja pelien jälkeen ovat käyneet uimassa. Varmasti tehnyt hyvää uiminen kun mittari pyörii lähempänä +30 astetta.

Maanantai 11.6.
Taaperolla oli hammashoitajalle aika. Hienosti poika kiipesi tuoliin istumaan ja avasi suunsa jotta hampaat saatiin tarkastettua. Tähän mennessä Pipa onkin ollut ainoa, joka ei 3-vuotiaana suutaan suostunut aukaisemaan... siinä olisi ollut sorkkarauta tarpeen avuksi, niin tiukkaan neiti aikoinaan suunsa kiinni pusersi biggrin.gif. Taaperon suussa kaikki oli ok, seuraava käynti onkin sitten vasta 5-vuotiaana.

Torstai 14.6.
Jesperillä oli viimeinen käynti rokotusklinikalla verikokeessa. Isosisko lähti mukaan ajelulle (kotiutui tiistaina) ja muut menivät mummin luo siksi aikaa. Rokotusklinikalla Jesperille laitettiin emlaa kyynärtaipeeseen mutta siitä huolimatta huuto oli kova kun verikoe otettiin - poika ei tykännyt yhtään siitä että kolme naista piti kiinni ja paikoillaan. Kun verikoe oli otettu, huuto loppui heti kun sai tissin suuhun. On se hellyttävän näköistä katsoa kuinka pieni rauhoittuu sillä sekunnilla kun maitoa saa.. unikin meinasi tulla pienelle. Ennen kotimatkaa käytiin taas aamupala syömässä Karhulan Hesburgerissa, olisihan se ollut noloa ajaa tieltä ulos kun pyörtyy nälästä. Onneksi ei ollut kuuma päivä ajella, vain +17 ja pilvistä.

Maanantai 18.6.
Ei toimi laajakaista vieläkään... plääh.
Pipa kertoi, että hänellä heiluu hammas! Kiusin tyttöä että kohta taitaa hammaskeiju viedä siskolta hampaan ja tuoda Jesperille lisää. Pitäähän tasapainon säilyä. Lapset innostuivat katsomaan vanhoja kotivideoita ajalta jolloin Pipa oli reilun vuoden ikäinen, ja Pipaa nolotti kun meitä nauratti pieni ja suloinen  vauva-Pipa... mutta minkäs teet. Tyttö oli aivan ihana (on toki vieläkin) heart.gif.

Torstai 21. - sunnuntai 24.6. Juhannus
Hesaan. Oli rauhallista ajella puolilta päivin Helsingin suuntaan, vastaantulijoita sen sijaan riitti. Perillä minä ja äitini lähdettiin tekemään juhannusostokset ettei tarvitsisi enää seuraavan päivänä mennä. Tulipahan koettua sekin että ostoskärryt tulivat niin täyteen, että piti käydä välillä maksamassa osa ja viedä ne autoon ja sitten palata jatkamaan kierrosta huh.gif. Kaikenkaikkiaan ostoskierrokseen meni aikaa pari tuntia (yhdessä ainoassa kaupassa ja vain ruokaostoksia), ja Mieskin oli ehtinyt tulla jo vanhempieni luo ennen kuin kaupasta takaisin selvisimme.

Mies otti juhannusurakaksi autotallin katon maalauksen, ja onneksi sää suosi. Juhannus vietettiin nauttien hiljaisuudesta ja rauhasta... harvoin Helsingissä noin hiljaista on biggrin.gif. Lähellä kulkevalta Hämeenlinnanväylältä ei kuulunut mitään, ei siis sitä normaalia taustameteliä mitä yleensä. Pelattiin korttia, heitettiin mölkkyä ja vain oltiin. Tietysti nautittiin myös hyvästä ruoasta.

Mies lähti kotiin jo sunnuntaina kun seuraava päivä oli taas työpäivä. Minä ja lapset vasta maanantaina.

Maanantai 25.6.
Pipalta lähti hammas! Ikää siis 5 v 3 kk.

Piti käydä päivystyksessä. Tuuliviiri ja Isosisko nahistelivat perjantaina, ja pikkuveli väänsi siskolta sormen. Koska sormi oli edelleen kipeä, totesin että parempi käydä näyttämässä lääkärille. Noh, ei siinä onneksi sen kummempaa ollut. Lääkäri lupasi että viikossa paranee, ja kivun takia laitettiin vielä lasta tukemaan.