Viime viikko oli lapsilla lomaa koulusta ja niinpä aikakin tuntui menevän kuin siivillä. Taas yksi viikko katosi jonnekin nopeasti.

Alkuviikon olin kotona kahden vanhimman ja nuorimman kanssa, muut olivat mökillä kuulema haravoimassa pihaa. Kummasti siellä vain lehtiä oli pihamaa täynnä edelleen lauantaina kun siellä kävin - no joo, myönnetään nyt että kyllä niitä vielä puista tippuikin. Keskiviikkona lähdin Helsinkiin. Oli ihan outoa - sain mennä Jesperin kanssa kaksin. Kyllä oli helppoa liikkua ja olla kun oli vain yksi lapsi mukana ja tämäkin vauva (11 kk on ihan vauva vielä!). Jälleen kerran kävi mielessä että kuinka minä saatoin esikoisen vauva-aikana pitää pojan kanssa kaksin oloa välillä raskaana ja hankalana, sehän on nautinto kun pääsee niin helpolla. Toisaalta... silloin kaikki oli niin "uutta", ei ollut siperia vielä opettanut.

Ajoitin lähdön Jesperin päiväuniaikaan niin sai poika nukkua matkan. Nopeasti simahti. Ehdin kotoa 4 km:n päähän tankkaamaan kun poika jo nukkui. Perillä päätin herkutella kun kerrankin herkuttelu ei käy tuhottomasti kukkaron päälle, ja tilasin päivän ruoaksi itselleni pizza-taksista pizzan... mmmm, herkullista. Torstaina kävin kaverini kanssa reilun parin tunnin kävelylenkillä, samalla saatiin jutella vuoden asiat pikapikaa läpi. Jesperi nukkui päiväunet rattaissa ja kun heräsi, syötin pojan ja sitten lähdettiin autolla liikenteeseen. Kummitätini oli joltain tutulta, jolla on tyttö ja poika, saanut säkkikaupalla vaatetta (osa oli ihan käyttämättömiäkin) ja kävin sieltä katsomassa sopivan kokoisia vaatteita kolmelle vanhimmalle. Saldoksi tuli neljä isoa jätesäkillistä vaatetta! Onneksi isäni oli tulossa lauantaina tänne niin sai tuoda säkit tullessaan, muutoin olisi voinut käydä ahtaaksi auto kotimatkaa ajatellen kun sain vielä kaveriltani ison nukkekodin matkaan. Kaipaa pientä kohennusta, uusia tapetteja seiniin ja sen sellaista askartelua, niin siitä tulee oiva lelu tytöille. Mies jo suunnitteli tapetteja ja ulkoseinien maalausta kun nukkekotia katseli - onneksi on Värisilmäliikkeessä töissä k045.gif.

Perjantaina ajelin Jesperin kanssa kotiin, ja nautittiin sunnuntaihin puoleen päivään asti vielä hiljaisesta ja rauhallisesta kodista. Isosisko kotiutui eilen illalla, oli torstaina mennyt J-serkun luokse, ja perjantaina oli serkun ja tämän isän kanssa lähtenyt Serenaan, jossa myös yöpyivät. Että tällaista.