Vuosi vaihtui todella sumuisissa merkeissä. Käytiin uudenvuodenaattona illalla klo 18 jälkeen kävelyllä ja vaikka pauke oli kova, ei raketteja hirveämmin nähnyt. Sumu oli niin sankka ettei naapuritaloakaan nähnyt ja kaikki savuavat paukut peittivät vielä lisää näkyvyyttä. Lisäksi satoi vettä ihan kiitettävästi niin että piti ottaa sateenvarjo suojaksi. Enpä muista toista samanlaista uudenvuodenaattoa ihan äkkiä.

Minä ja Jesperi painuttiin pehkuihin jo ennen puolta yötä, eikä rakettien yltyvä pauke vuoden vaihtuessa pikkumiehen unia tuntunut häiritsevän. Eivät nuo olisi häirinneet minuakaan mutta yskä piti hereillä. Ja kun yskä olisi hellittänyt ja vaivuin jo uneen, niin eikös poju herännyt ennen yhtä ja klo 3 asti oli maitobaarissa kiinni. Olisi ollut kauemminkin mutta univelka ja pääsärky ovat verottaneet turnauskestävyyttäni, joten hain suosiolla pulloon lisämaitoa ja 60 ml imaistuaan poika suostui nukahtamaan niin ettei herännyt heti kun sänkyyn laitoin. Itselläni vain yskä oli tuossa välin yltynyt, joten oma uni tuli taas paljon myöhemmin ja univelka kasvoi. Viime yö meni samaa rataa (paitsi se pauke ulkoa puuttui) eli odottelen koska saisin edes yhden hyvän yön tähän väliin - ja yskästä eroon pääsyä, sekin jo parantaisi unia paljon.

Tänään oli Jesperillä ensimmäinen neuvolakäynti. Aikaisemmat käynnithän olivat th:n kotikäyntejä. Ihan kivasti pojalle oli painoa tullut n. 206 g/vko. Mitat olivat nyt 4 860 g, 56,5 cm ja päänympärys 38 cm - syntymämitat siis 4314 g/53 cm/36,5 cm. Terhakkaaksi pojaksi th Jesperiä kehui kun poika hienosti nosteli päätään mahallaan ollessa. Neuvolakorttiin merkintä "Virkeä poika. Tarkasti jo katselee ja hymyjä on tullut! Paino nousee hyvin, rintamaidolla kasvaa." Seuraava käynti on kolmen viikon kuluttua eli 2 kk -neuvola ja samalla sitten lääkärintarkastus.