Onneksi aloin soittelemaan jokin aika sitten silmäpoliajan perään, se olisi tullut ties milloin kun ajat on monta kuukautta myöhässä, saatiin aika nopeasti kun selvisi ettei pojan silmiä ole lääkäri kertaakaan katsonut vaan nykyisten lasien resepti tuli vain karsastushoitajan tutkimuksen perusteella.

Vilperi oli reippaasti hoitajan tutkimuksessa mutta yllättäin silmien näkökyky näytti aika isoa eroa. Hoitaja jo epäili että poika juksasi ja sanoi että lääkäri katsoo sitten paremmin. Mentiin lääkärin luo ja kyllä vain... ero oli karsastavan silmän ja vasemman silmän välillä aika iso eli oikea linssi menee vaihtoon. Välissä piti silmiin tiputtaa tippoja ja niistä ei poika tykännyt. Kurjuus että toiseen silmään ei ekalla kerralla mennyt mitään eli piti uusia tiputus, odottaa jonkin aikaa ja sitten laittaa vielä molempiin silmiin uudelleen. Hoitaja sai lahjottua purkalla pojan istumaan paikoillaan.

Parikymmentä minuuttia tuon jälkeen uudelleen lääkärille joka tarkasti näön vielä kerran ja totesi että kyllä vain linssi menee vaihtoon. Lisäksi peittohoitoa lisätään nykyisestä kahdesta tunnista per päivä kuuteen tuntiin 4-5 kertaa viikossa. Uusi aika jo helmikuun alkuun karsastushoitajalle niin nähdään tuoko peittohoito tulosta. Tuli hoitajan kanssa puhetta Poppanan lasien rikkoutumisesta koulussa viime viikolla ja kyselin pitikö hänellekin tulla aika - olisi pitänyt lokakuussa, joten laittoi nyt tammikuuksi ajan silmälääkärille tässä samalla. Aika vain on päivää ennen kuin minulla on laskettu aika... Noh, Mies saa yrittää järjestää töistä vapaata lääkärireissun ajaksi jos olen sairaalassa.