On se kyllä kumma kun jokaikinen sänkykauppa menee ketuiksi aina jotenkin - silloin kun vanhempani toimivat ostajina. Isä totesikin mökillä, että tämä on viimeinen kerta kun minulle/meille sänkyä ostavat.

Kaikki alkoi kun pääsin mökille. Mies tuli vastaan ja alkoi selittämään ettei sänky sovikaan pikkumökin peräseinää vasten kuten olin suunnitellut, joten se pitää olla pitkittäin. Ei hemmetti, manasin... äkkiä katsomaan. No niinhän se oli... sänky piru ei ollutkaan ulkomitoiltaan samaa luokkaa kuin entinen vuodesohva... oli mokoma kahdesta vaivaisesta sentistä kiinni mahtuminen. Kyllä kismitti! Kerrossängyn tolpat olivat sentin liian ulkonevat muihin mittoihin nähden. Mietin jo kaupan purkua mutta aikamme sanailtua Miehen kanssa (vanhempani jo nauroivat että siitähän täys sota tuli, ja Mies tuumasi moneen kertaan että "mitä minä sanoin että tapahtuu kun vaimo paikalle tulee - olisitte uskoneet" :P ), päätin sitten kuitenkin hyväksyä sängyn noin kuin se nyt oli pakko huoneeseen sijoittaa... jäihän siihen joka tapauksessa enemmän kulkutilaa kuin ennen. Tuohon sota kommenttiin puuskahdin, että "eihän tämä mikään sota vielä ollut - kunhan oli vain vähän tuulettavampaa mielipiteenvaihtoa" ja Mies ja isäni purskahtivat nauruun :o . Siinä mielipiteidenvaihdon aikana mökille tuli vieraskin, joka ei puoleen tuntiin tainnut sanoa mitään.. kunhan kuunteli meitä hiljaa, ja taisi tuumata mielessään että paras odottaa myrskyn laantumista ;)

Noo, sitten minä ja Mies aloimme sänkyä kokoamaan... Ne hemmetin pohjat! Jysk on tunnettu (edellisten kerrossänkyjen ostopaikkana) siitä että se myy sänkyjä ilman pohjia (hieman hankalaa kyllä kerrossängyssä etenkin etten sanoisi.. ylhäältä tippuu kovaa alas eikä alapetiläinen varmasti ilostu, vaikka hänellä pienempi pudotus onkin), ja myyjältä vielä tarkistin että pohjat tulevat mukaan kun ne hintaan kerran kuuluvat. "Juu juu", totesi myyjä... ja saimme kerrossängyn ilman pohjia. Hohhoijaa... toivottavasti myyjä ei huomenna kauppaa "eioota" kun isäni aamusta menee niitä pohjia hakemaan. Myyjä kun tarkasti koneelta, että yksi pohjallinen sänky on varastossa. Minä uskon vasta kun näen. Olisi paljon helpompaa kun ne huonekalut saisi ostaa valmiiksi koottuina eikä minään palikka- ja parisuhdetesteinä (kokoaminen on välillä parisuhdetta rassaavaa), näkisi heti että tavarassa on kaikki osat mitä pitääkin, eikä tulisi ikäviä yllätyksiä. Onneksi täksi yöksi ei kukaan olisi kerrossängyssä nukkunutkaan.