Perjantaina vanhempani tulivat illasta jälleen mökkiviikonloppua viettämään. Minäkin vielä iltasella kahvilla siellä lähdin käymään ja vein samalla ruoan lauantaita varten. Mies kun lähtisi lauantaiaamusta töihin ja lapset (Taapero, Pipa, Poppana ja Tuuliviiri) jäisivät mamman ja papan kanssa mökille, niin näiden ei tarvitsisi miettiä ruokapuolta ollenkaan.

Lauantaina oli tarkoitus lähteä mökille joskus klo 15 aikoihin kun Jesperi heräisi päiväunilta mutta poikapa ei eilen nukkunutkaan kuin reilun puolen tunnin päiväunet. Lähdettiin sitten jo hyvissä ajoin tuntia aikaisemmin. Sitä ennen mökkiläiset olivat jo soitelleet ja kyselleet koska tullaan kun Isosisko oli luvannut lettuja paistella. Matkalla Jesperi nukahti autoon, otti siinä pienet torkut mutta kun minä meinasin mennä heti uimaan mökille päästyä, niin eikös herännyt. Mamma oli sitten pojan kanssa hetken niin pääsin lasten kanssa järveen, Mies kiipeili silloin tikapuilla ja teki yläkerran seinään tuuletusräppänää. Hrrr... alussa vesi tuntui taas kylmältä mutta eihän tuo kylmää ollut, edelleen +21 astetta näytti mittari.

Uinnin jälkeen Isosisko teki mamman kanssa kahden litran lettutaikinan, ja minä kokeilin ensimmäistä kertaa saanko Jesperin yksinäni Patapumilla selkään. Onnistuihan tuo mutta vaatii lisää harjoitusta eli mitenkään sukkelasti ei käynyt. Mutta kyllä tuolla on ihana kantaa selässä! Patapum-kyydissä Jesperi viihtyi selässä ja nirinät unohtui - paitsi kun jäin istumaan liian pitkäksi aikaa. Isosiskon paistellessa lettuja, Jesperi hermostui. Tuumin että nyt taitaa alkaa liian vähäiset päiväunet kostautumaan... kunnes muistin että himputti sentään, olin unohtanut ruokkia pienen ja ruoka-aika oli ohi tunnilla! Ruokaa nassuun, sitten imetys... ja siihen pieni sitten nukahtikin. Laitoin nukkumaan sängylle mutta eipähän pieni pitkiä unia saanut kun pikkuväki valloitti metelöiden tuvan lettujen valmistuttua. Reppana. Otin sitten taas Patapumiin, tällä kertaa eteen ja siinä Jesperi nojaili tyytyväisenä, ja hieman unisena.

Vanhempani olivat suunnitelleet venereissua terassille, ja lettujen syönnin jälkeen Mies ehdotti että lähdetään. Minäkin olin lähdössä mukaan Jesperin kanssa mutta kun katsoin kelloa niin oli pakko perua. Kello oli jo yli kuusi, ja matkoineen kaikkineen reissuun menisi kuitenkin lyhyelläkin käväisyllä kolmisen tuntia. Oli pakko olla jo silloin kotona rauhoittelemassa toista unille. Jospa sitten kolmen viikon kuluttua kun mamma ja pappa taas ovat täällä (ensi viikolla ei ehdi kun Isosiskolla on piirisarjan pelejä 3 kpl:tta ja sitä seuraavana viikonloppuna olen luultavasti Hesassa) - jos sitten Jesperikin pääsisi ensimmäiselle venereissulle.

Isä lähti jo edeltä pikkuveneellä, halusi veneillä silläkin vaihteeksi, ja muut alkoivat valmistella lähtöä isommalla veneellä. J-serkun isä tuli hakemaan Isosiskon mökiltä J:n kaveriksi heille, joten kotiin tuli vain Jesperi ja Esikoinen. Illalla n. klo 22 isä soitti ja kertoi että pikkuveneellä oli häneltä matka kestänyt melkein kaksi tuntia kievarille, sen verran kova myräkkä oli aavalla ollut ettei kovaa viitsinyt mennä tai olisi ollut litimärkä perillä. Isommalla veneellä matka oli kestänyt reilun puoli tuntia, mutta siinä onkin hytti ja pressu joka suojaa roiskeilta. Isä nauroi että nyt hän on kokenut sitten senkin että järvellä poliisit pysäyttävät ja puhalluttavat. Takaisin tullessa Mies oli ottanut pikkuveneen, ja sitä poliisit eivät olleet pysäyttäneet mutta isomman olivat. Yleensä tuolla ei poliisiveneeseen törmää mutta nyt oli sikajuhlien takia virkavaltakin paikalla veneilijöitä puhalluttamassa. Isä oli sanonut poliisille suoraan että kaksi tuoppia otti - mittari näytti promilleja 0,38 eli ei ollut ruorijuoppo. Äiti oli lapsia komentanut olemaan hiljaa kun poliisiveneen viereen olivat menneet ja nämähän olivat olleet kuin seipään nielleitä ja hipi hiljaa kun poliisit olivat lähellä smiley1.gif. Poliisit olivat tuumanneet vain että "kaikki on kunnossa ja lapsilla pelastusliivit päällä, hyvää matkaa" ja toivotelleet lapsille heihei:t - nämä eivät olleet edes vastanneet mitään vaikka yleensä ovat suunapäänä biggrin.gif.