Eiliset suklaakakkuset maistuivat hyviltä. Tämä vain tiedoksi irkkikavereille jotka jo niiistä illalla kyselivät ;) Ohje on nyt Herkkupepuissa.

Itse tein kyllä tuon ohjeen tuplaten ettei heti kesken lopu. Yllättävän hyvin nuo onnistuivatkin vaikka vähän vastamäkiä teossa olikin. Ensin huomasin kastikkeen tekoa aloittaessani, että Pipa pirulainen oli käynyt jääkaapilla ja vetäissyt naamaansa puoli purkkia raakaa kermaa :PP (yök). Isosisko lupasi lähteä pyörällä Siwassa käymään ja ostamaan lisää sillä välin kun minä jatkoin taikinan tekoa.

Isosisko lähti ja minä aloin etsimään sokeria... Ei jumankekka... Se oli ihan finito. Kun 4 dl olisin tarvinnut, sain kasaan vain vähän reilun desin ja kumosin kaikki mahdolliset sokerikipot tyhjäksi. Onneksi oli makeutusainetta kotona, korvasin sillä loput sokerit. Sen jälkeen kaikki sujuikin hyvin paistoon asti, jolloin ihmettelin kun kakkuset olivat uunissa olleet jo puoli tuntia eivätkä muka olleet valmiita... Taapero oli käynyt säätämässä uunin lämpötilan 125 asteeseen, joten ei liene ihme... On se vaan kiva kun on näitä pikkuapureita..

******
Tähän blogiin lisään vielä tuon ohjeen kun muistelen ettei Kotirouva Kiinassa pääse blogspottia lukemaan.

Pehmeät suklaakakkuset ja valkosuklaakastike

Syyskuun Maku-lehdessä osui silmiin seuraava, herrrrkulliselta vaikuttava ohje, joten sitä oli kokeiltava. Kyllä kannatti.

Pehmeät suklaakakkuset ja valkosuklaakastike
8 kpl

100 g voita
2 dl sokeria
100 g tummaa taloussuklaata
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
Kastike:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
100 g valkoista suklaata (esim. Fazer block)
2 tl vaniljasokeria tai halkaistu vaniljatanko
2 keltuaista

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri sekoittaen voisulaan. Sulata suklaa ja lisää voiseokseen. Vatkaa munat yksitellen vähän jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi voi-suklaaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Pane muffinipellin koloihin paperivuoat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Nosta pelti uunin alatasolle. Paista n. 15 minuuttia. Kakkuset saavat jäädä sisältä hieman kosteiksi ja tahmeiksi.

Valmista kastike (voit tehdä kastikkeen jo aikasemmin). Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike vähän sakenee. Nosta kattila altaaseen kylmään veteen. Jäähdytä kylmäksi välillä sekoittaen (jos käytät vaniljatankoa, nosta se pois).
Irrota kakkuset paperivuoista ja nosta jälkiruokalautasille tai pieniin kulhoihin. Lusikoi tai kaada kastiketta ympärille. Kakkuset syödään jälkiruokahaarukalla ja -lusikalla.

Vinkit:
- Jos et tarjoa kaikkia kakkusia kerrallaaan, voit pakastaa loput.
- Voit maustaa kakkuset kanelin asemasta esim. jauhetulla tähtianiksella.