Hurjan äkkiä on mennyt tämä viikko - tasan viikko sitten pojan kanssa kotiuduttiin mutta tuntuu kuin se olisi ollut vasta pari päivää sitten... ja toisaalta ei tunnu biggrin.gif . Pikkumies kun on tehnyt kotona ollessaan joka yöstä "valoisan". Herää klo 1-2 aikaan eikä suostu nukkumaan sen jälkeen muuta kuin tissi suussa sylissä ja jos tissi lupsahtaa pois suusta, alkaa kähinä ja huuto jos ei saa sitä takaisin. Niinpä äiti ei ole nukkunut kun pitää sihdata maitobaaria alvariinsa pieneen suuhun *huoh*. Onneksi Mies on lomalla ollut tämän viikon ja vielä ensi viikon, on voitu tehdä nukutusvaihtoja eli klo 4-6 aikoihin olen (riippuen yöstä) antanut "Jesperin" Miehelle nukutettavaksi vaikka sitten pullon avulla, pääasia että olen saanut nukuttua edes muutaman tunnin välissä itsekin. Rinnanpäät on tosin hiukkasen kovilla viidenkin tunnin tissimaratonin jälkeen.

Öisin siis valvotaan mutta päivisin poikaa ei pidä hereillä mikään... eikä herätä mikään. Ympärillä oleva melu ei saa pientä edes säpsähtämään. Taisi tottua jo masussa tähän mekkalaan. Sisarukset ovat edelleen innokkaita paijailijoita ja silittelijöitä aina kun toinen vähänkin silmiään raottaa. Aamu- ja iltapesut saavat uteliaat katselijat paikalle viimeistään kun vaippaa vaihdetaan ja vauva alkaa huutamaan.

Tiistaina kävi äitiysneuvolan terveydenhoitaja kotikäynnillä. Kaikki on muuten ok mutta paino oli laskenut vielä kotiutumispainosta. Sairaalasta lähdettäessä painoa oli 4075 g, tiistaina sitä oli 4000 g. Terveydenhoitaja tuumasi kuitenkin että ei tuosta tarvitse huolestua (ja totesi perään että en minä taida sitä ollakaan) mutta jos haluaisin niin hän voisi tulla loppuviikosta uudelleen punnitsemaan. En nähnyt siihen syytä koska ensi viikolla tulee lastenneuvolan terveydenhoitaja kotikäynnille eli näkeehän sen painonkehityksen sittenkin... ja kun pissaa pojasta kuitenkin tulee niin kyllä tuo maitoa sisäänsä myös saa. Ennen poislähtöään terveydenhoitaja antoi ajan jälkitarkastukseen, se on 24.1. kerrankin samalla käynnillä sekä th että lääkäri, aikaisemmin ne ovat olleet eri päivinä.

Eilen sitten soittikin lastenneuvolan th ja sovittiin että tulee tiistaina käymään. Juteltiin niitä näitä puhelimessa, mm. tuosta laskeneesta painosta. Terveydenhoitaja muisteli sitten, että eipä näillä muillakaan ole alussa paino noussut paljoa mutta ajan kanssa alkanut nousta. Myöntelin ja sanoin etten tosiaankaan ole huolestunut, Poppanalla ei ollut vielä kahden viikon ikäisenä syntymäpainoa saavutettuna mutta sen jälkeen paino alkoi nousemaan. Hiljaa hyvä tulee wink.gif.

Viikonloppuna tai oikeastaan sunnuntaina olisi tarkoitus lähteä ekaa kertaa aikoihin kaupoille. Jesperi on ainoa joka pääsee mukaan jos sattuu nälkä yllättämään, muut lapset saavat jäädä kotiin. Pitäisi siis joululahjoja lähteä metsästämään ettei käy hassusti ja jää ostamatta kokonaan. Tänään on ollut eka päivä kun olen jaksanut edes miettiä mitä lahjaksi kenellekin - kiitos kuuden tunnin unien jotka sain kun Mies hoiteli vauvaa (herättyäni oli tosin pakko tervehtiä rintapumppua kun poju nukkui ja maitobaari oli räjähtämässä, pienellä helpotuslypsyllä irtosikin sitten 1 dl maitoa äkkiä).
291587.jpg