Kiirettä pitää, ei taas meinaa ehtiä kirjoittamaan.

Perjantai - lauantai
Perjantaina lähdin Hesaan ollakseni siellä valmiina kun lauantaiaamuna Isosisko ja Esikoinen kotiutuisivat vanhempieni kanssa Teneriffalta. Ruskeaa ja vähän palanuttakin porukkaa sieltä tuli. Esikoinen oli "onnistunut" kärventämään olkansa vesipuistossa, samaten isäni. Matkalaiset olivat väsyneitä, yölento oli kuulema ensimmäisen ja viimeisen kerran kun siellä ei nukkumisesta tullut oikein mitään ja lentoa kuitenkin edelsi 13 tunnin pakollinen kuljeskelu kun hotellihuone oli pitänyt luovuttaa perjantaina klo 12 ja lento lähti Suomeen vasta lauantaina klo 1 paikallista aikaa. Sää ei oikein suosinut Suomeen palaavia. Siinä missä viikolla oli mukavan aurinkoisia ja lämpimiäkin päiviä, niin lauantain vastaisena yönä oli satanut räntää ja sitä tuli lisää koko ajan niin että maa oli taas valkoisena.

Voi sitä metelin määrää kun kaikki lapset olivat taas kasassa. Toiset huusivat kysymyksiä saadakseen ne kuuluviin ja toiset yrittivät kertoa matkastaan. Hauskaa oli ollut, ja olisi ollut kuulema kiva jäädä vielä pariksi kuukaudeksi sinne. Isosisko oli ostanut itselleen kietaisuhameen, nahkaisen olkalaukun, parit korvakorut, helmikoristellun ponchon (jonka Poppana ja Pipa onnistuivat eilen jo rikkomaan mutta äiti korjaa - helmet lähtivät yhdestä hapsusta irtoilemaan kun lanka oli katkennut), ja sudoku-taskupelin. Pikkusiskoille toi kummallekin kaulakorun, J-serkulle myös kaulakorun jossa lukee tämän nimi, minä sain rannekorun ja pienen espanjalaisen suklaalevyn, isälle Toblerone, ja kilo karkkia vietäväksi luokalle. Esikoinen oli puolestaan ostanut pari Barcelona-joukkueen merkillä varustettua sortsia, Barcelona t-paidan, Barcelona pyyhkeen, Barcelona lippiksen, Barcelona jalkapallon (kallis! 30 euroa) ja pari kiloa karkkia josta vei osan luokkakavereilleen. Hmm... ihan kuin poika olisi jotenkin Barcelona-fani...

Sunnuntai
Aamulla oli pakko herätä herätyskelloon puoli yhdeksältä, juoda aamukahvit, herättää Jesperi ja hoitaa aamutoimet. Sitten auton pakkaaminen ja lasten hoputus kyytiin - liikkeelle oli päästävä klo 10, että ehdittäisiin ristiäisiin klo 13. Aika tarkkaan olin laskenut. Kotona oltiin klo 11.40 jolloin äkkiä etsin juhlavaatteet lapsille, syötin Jesperin ja annoin sitten Miehelle vaipan- ja vaatteidenvaihtoa varten että sain laitettua itsenikin juhlakuntoon. Päästiin kymmentä vaille yksi lähtemään kotoa ja oltiin toki viimeiset paikalla mutta ajoissa!

Kastelahja vain ei ehtinyt kokonaisuudessaan valmiiksi, tossut olivat keskeneräiset joten yritän saada ne tällä viikolla valmiiksi... ja nyt muistin että unohdin niistä lapasista ottaa kuvan vaikka lupasin sellaisenkin näytille. Juhlapaikalla kun oli puoli sukua, oli hyvä esittää suullinen kutsu tulla Pipan synttäreille lauantaina (syntymäpäivä on huomenna) - siinä vaiheessa Miehen sisko totesi että noup, heillä on lauantaina kummityttömme juhlat kun sunnuntaina hänen on päästävä ajoissa nukkumaan, että jaksaa maanantaina klo 4:ksi töihin mennä. Okei... muutin kutsua sitten niin, että mennään koko poppoo lauantaina heille ja tulkoot sitten sunnuntaina meille :D - eihän tuo nyt ongelma ole.

Ristiäisistä tultiin kotiin, syötin taas Jesperin ja sitten lähdettiin kävellen äänestämään. Tuli tuokin kansalaisvelvollisuus täytettyä ja nyt saa taas nurista jos päätökset ei miellytä. Jos ei äänestä niin turha sitten valittaa päättäjien teoista. Kotiin kun tultiin niin totesin etten tee enää mitään. Väsytti kun Jesperi heräili Hesassa öisin tiheään, ilmeisesti outo paikka teki sen, ja koko päivän oli saanut heilua kuin heinämies. Odottelin vain että kello tuli niin paljon että sai mennä nukkumaan.

Pipan neuvola
Eilen piti siivota mutta onnistuin siivoamaan lähinnä yhden tason tästä tietokonepöydästä kun piti välillä juosta milloin missäkin. Aamusta ensin Pipan neuvolassa. Tyttö on nyt 111 cm pitkä ja painaa 19,2 kg. Käsi-silmä -yhteistyö pelaa hyvin, osaa sanoa R:n ja S:n vaikka välillä ne unohtuvat puheessa. Näössä ja kuulossa ei ole vikaa. Tehtävät suostui tänä vuonna jo tekemään ja ne menivät oikein hyvin. Puheliaaksi ja vähän ujoksi tytöksi th Pipaa sanoi, ja niinhän tuo on. Ensi viikon tiistaina on sitten lääkärineuvola vielä.

Neuvolasta mentiin kauppaan, sieltä Poppanaa hakemaan ja sitten kotiin ruokaa tekemään. Ruoan jälkeen piti lähteä metsästämään Poppanalle uusia kumisaappaita kun entiset olivat lähinnä seulan sukua ja eskarissa ne ovat tällä hetkellä käytännöllisin jalkine ulkona. Parissa kaupassa oli saappaita edullisestikin mutta koko puuttui. En aikonut maksaa saappaista 30 euroa, sellaisia olisi kyllä löytynyt oikean kokoisina (koko 30, 29 olisi ollut turhan jämpti), joten vielä Cittariin. Kas kas, siellä olikin Nokian Viklat tarjouksessa 15 euroa ja koko löytyi. Nyt on neidillä hienot uudet punaiset saappaat.

Tällä välin kotona oli Isosisko joutunut töihin. Taapero oli käynyt potalla ja siitä noustessaan oli potta lennähtänyt nurin lattialle ja pissat ja kakat levisivät. Isosisko soitti ja kyseli että millä hän ne kakat lattialta siivoaa, pissat saa kyllä rätillä siivottua. Annoin neuvon ja Isosisko lopetti puhelun. Hetken kuluttua soitti uudelleen ja kyseli että vaihtaako vaipan Jesperille kun tällä on kakka. Sanoin ettei tarvitse jos ei halua, olisin kohta kotona. Tulin kotiin ja vaippa oli vaihdettu... oli kuulema ollut oikein kunnon niskapatskat eli Isosisko oli etsinyt puhtaat vaatteetkin pikkuveljelle.

Kiireet vain jatkuvat:
- tänään siivousta/pyykin pesua
- huomenna perhekerho, siivousta/pyykin pesua ja lajittelua
- torstaina klo 11 kohti Karhulaa, klo 12 Jesperin aika hepatiitti-B -piikille, klo 15 pitää olla kotona syömässä, klo 15:30 lähtö Pipan muskariin ja varmasti siivottavaa riittää edelleen
- perjantaina siivousta/leipomista
- lauantaina kummitytön synttärijuhlat, leipomista, kakun koristelua, siivousta
- sunnuntaina Pipan juhlat ja taas siivousta
- maanantaina Jesperin neuvola ja äiti saa piikin... iiiks! Jäykkäkouristu on mennyt vanhaksi 1½ vuotta sitten
- tiistaina Pipan lääkärineuvola
- keskiviikkona perhekerho, iltapäivästä tapaaminen Esikoisen opettajan kanssa