Snirf... kohta on nuorinkin jo 2-vuotias. Tasan viikon kuluttua. Tänään oli kuitenkin jo 2-vuotisneuvola johtuen hammashoitajan neuvola-ajoista.

Päästiin terveydenhoitajan huoneeseen niin poika alkoi samantien touhuamaan Vilperin kanssa. Pojat alkoivat kasailla palapeliä ja th tuli viereen katsomaan kuinka Jesperi paloista selviää. Itseäni hieman nauratti kun poika otti yhden palan käteen, laittoi sen vain johonkin kohtaan ja äkkiä seuraava - viis siitä sopiko pala koloon vai ei. Palojen kääntelykehotuksetkin menivät kuuroille korville. No joo, eipä ole poika palapeliin ennen koskenut, kotona niitä ei ole kun palat olisivat aina kuitenkin hukassa. Palikoista sen sijaan rakensi hienon tornin kehotuksesta, ja sitten siirtyikin jo kaahailemaan autoilla lattialle. Saatiin kuitenkin välissä otettua mitat:
paino 13,3 kg
pituus 87,5 cm

Pituutta tullut puolessa vuodessa 4 cm joten ei ihme että eräät housut jäivät pieniksi yllättävän äkkiä. 90-senttisiä vaatteita pojalla on tullut käytettyä jo jonkun aikaa. Neuvolakorttiin terveydenhoitaja kirjoitti: "Iloinen, vilkas kaveri. Virtaa ja touhua riittää. Liikkuu ketterästi. Potkii ja heittää palloa. Useita sanoja sanoo ja kaksikin sanaa peräkkäin. Itse osaa syödä. Omatoiminen. Vaipat on vielä." Pottatouhuilusta kerroin niin th hämmästeli kun sanoin että poika voi olla ilman vaippaa 4-5 tuntiakin käymättä potalla mutta myöskään vahinkoja ei tule. Tulee kyllä istumaan välillä potalle muutamaksi sekunniksi ja lähtee sitten pois, ja jos on pissahätä, tekee tuota usein mutta harvemmin on pottaan pissannut. Ei kuitenkaan pissaa edes lattialle. Vaipan kun laittaa päiväunille tai jonnekin kun lähtee niin se on sitten äkkiä sen tuntuinen että sinne on lasti tullut, sen toisen pommin voi haistaakin. Että kyllä Jesperi tajuaa ettei lattioillekaan saa pissata mutta ei vain jostain syystä malta pottaankaan sitä tehdä. Tarkoituksena on tehostaa tuota opettelua kunhan pääsen tästä mahasta eroon ja saan taas normaaliliikkumiskykyni takaisin.

Ai niin. Viime yönä satoi ensilumi ja aamulla Jesperi kiipesi pitkästä aikaa keittiön pöydälle tuijottamaan ulos valkeaa maata. " Oho, oho, oho" kuului pojan suusta kun ihmetteli mitä kummaa ulkona oli. Olisihan tuo kiva jos lisääkin sataisi ja pysyisi maassa. Kaksi talvea ollut vähän kurjan puoleisia. Pääsisi pulkkailemaan ym.