Eilen tuli Taaperolla täyteen 1,5 vuotta... iso pieni mies. Tänään oli sitten vuorossa lääkärineuvola. Oli tainnut poika jo unohtaa paikan, vierasti hieman terveydenhoitajaa ja sylissä viihtyi. Mielessä ei ollut mitään kysyttävää, joten otettiin vain mitat ja päästiin heti lääkärin luo. Mitat olivat nyt 81,8 cm ja 11 535 g - kolme kuukautta sitten 79 cm ja 11 315 g.

Lääkäriä Taapero vierasti vielä enemmän kuin terveydenhoitajaa. Tämä ilmeni sillä, että poika istui sylissä hievahtamatta ja vain tuijotti lääkäritätiä. Tämä kehuikin, että onpas mukavan rauhallinen poika tutkittavaksi kun paikoillaan pysyy :D . Hymyjä lääkärille alkoi irtoamaan vasta ihan lopussa, ja sitten Taapero ei olisi halunnutkaan pois lähteä, suuttui kun lähdettiin - oli niin kivoja leluja lääkärillä, esim. vauvakännykkä joka piippasi ja soi, ja jolla sai leikkiä ilman että äiti ryntää kännykkää pelastamaan. Kaikki oli kunnossa, lievää karsastusta lääkäri löysi, joten se tarkistetaan seuraavan lääkärineuvolan aikana - muistaakseni se on sitten 3-vuotiaana.

Ai niin. Aamulla oli kiva herätä kun oli tuoreita sämpylöitä paistettu. Isosisko ja Esikoinen halusivat tänä aamuna lämpimiä sämpylöitä, joten ensimmäistä kertaa tuli testattua taikinan kohotus jääkaapissa. Se onnistui :o) ... ne tosiaan kohosivat jääkaapissakin, ohjeen mukaan kohotusaika on 12 tuntia. Illalla siis tehokaksikko tekivät taikinan ja pyörittelivät siitä sämpylöitä pellille, joka laitettiin liinalla peitettynä jääkaappiin. Aamulla sämpylät huoneenlämpöön samalla kun uuni laitettiin lämpiämään niin ehtivät huoneenlämpöisiksi ennen uuniin laittoa.