Teki mieli hyvää ja testasin tänään tällaista. Alkuperäinen ohje täällä. Ohjeesta neljälle.

 

2 munaa
9 rkl Sukrinia (=erythritol)
100 g voisulaa
100 g hasselpähkinäjauhetta (minulla oli 80g joten loppu mantelijauhetta ja osan hasselpähkinästä laitoin rouheena)
3 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
ripaus suolaa
200 g hienoa porkkanaraastetta

täyte:
200 g tuorejuustoa
4 rkl Sukrinia
½ dl kermaa
sitruunamehua tilkka
sitruunajauhetta vähän (Kotigastronomilta saa)

Vatkaa munat, lisää makeutus (alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty makeutusnestettä ja koska sitä ei minulla ole niin käytin Sukrinia joka ei ole keinotekoinen makeutusaine) ja voisula sekä yhdistetyt kuivat aineet ja porkkanaraaste. Levitä noin sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperitetulle vuualle (käytin irtopohjakakkuvuokaa kun ei oikein ole pieniä vuokia). Paista 200 asteessa noin 15 min. (Minulla oli kyllä uunissa varmaan ainakin puoli tuntia)

Täytä kakku puolella täytteestä ja kuorruta lopulla. (Itse laiskana heitin vain päällysteen pintaan eli en puolitellut ja täytellyt).

Ei muuten hassumpaa. Tirppanakin tykkää 

Tuota Sukrinia mitä mainitsin käyttäneeni, sitä saa www.iherb.com putiikista tilattua halvemmalla kuin Suomesta. Itse eilen laittelin sinne tilaukseen erythritolin (eli Sukrin on suomenkielinen myyntinimi), D3-vitamiinia ja xylitol-pastilleja. Ainoa mikä kannattaa muistaa on ettei tilauksen paino ylitä 1390 g eikä hinta 80 dollaria niin tulee 4 dollarin postikuluilla paketti kotiin asti. Jos joku tämän blogin lukijoista innostuu tuolta tilaamaan niin ensimmäisestä tilauksesta saa 5 dollarin alennuksen kun käyttää koodia KOL168.