Ei tuo hikoileminen kuuman uunin kanssa innostanut, joten ajattelin tehdä kakun alla olevan ohjeen mukaan (resepti löytyy alkuperäisenä täältä ). Mutta hiki se vaan tuli tuonkin takia...

Hyydytetty marjakakku

 1. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vuoraa irtoreunaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata margariini ja sekoita se keksinmurujen joukkoon.

2. Painele muruseos vielä lämpimänä kakkuvuoan pohjalle. Anna jäähtyä.

3. Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Purista liivatteista vesi pois. Liuota ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon kermavaahto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa ja liivateseos. Lusikoi täyte torttuvuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

4. Lado kakun pinnalle marjat. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Ota tilkka mehusta, kuumenna se kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Yhdistä liivateliuos loppuun mehuun. Valele mehu kakun pinnalle ja anna vielä hyytyä jääkaapissa.

Irrota terävän veitsen avulla vuoan reunus varovasti kakun ympäriltä. Siirrä kakku varovasti paperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa pois paperin reunat.

Niin... se mikä teki tuosta hikisen oli tuo valkosuklaan hankinta. Ensin menin kauppaan ostamaan sitä, tulin kotiin ja huomasin ettei sitä ollut tarpeeksi. Menin uudelleen kauppaan ja ostin tarvittavan määrän lisää. Tulin kotiin ja ajattelin hetken huokaista ja tuuletella oloani tuulettimen edessä, ja sillä välin Taapero mokoma oli käynyt syömässä puolet levystä salaa a025.gif. Noh, Esikoinen tulee harkoista, käy suihkussa ja lupasi käydä ostamassa lisää. Alan tekemään kakkua ja Esikoinen tulee kaupasta... ja selittää ettei löytänyt muuta kuin Fasun patukoina valkoista suklaata. Dääm... niissä on pähkinää ja riisiä seassa joten hukkaan meni. Ei auttanut muu kuin hypätä itse jälleen kerran auton rattiin ja käydä kaupassa. Vihdoin ja viimein neljä tuntia myöhemmin on tarvittavat ainekset kasassa. Saas nähdä kuinka kakku onnistuu... tuota muutamaa tuntia ei ole aikaa hyydyttää ennen marjonen lisäämistä - minä haluan nukkumaankin tänään!!