Niin se vain kolmen viikon työrupeama meni äkkiä ohi kun töitä oli. Lauantaista asti olen nyt ollut äitiyslomalainen. Jeah, kiva kun saa jo ennen joulua rahaa vähän enemmän. Jostain syystä se aika vuodesta tuppaa käymään lompakon päälle.

Lauantaina vietettiin Esikoisen, Tuuliviirin ja Jesperin synttärijuhlat. Ajoitin ne tuohon töiden loppumiseen niin samaan syssyyn kärsin vielä jaloillani seistä, tästä eteenpäin kun ei tiedä milloin voi jalat mennä alta. Juhlat oli ajoitettu loppumaan klo 14 kun Esikoinen piti lähteä viemään bussikuljetukselle joka vei joukkueen Lahteen Megazoneen. Isäni vei kun itse satuin nukahtamaan kun Jesperin päiväunille vein - ja heräsin vähän ennen viittä kun äitini tuli herättelemään että pitäisi sinne ravintolaan lähteä. Olin laskenut että Jesperi herättää viimeistään neljän aikoihin mutta poikakin nukkua posotti pitkiä unia.

Noh, noustiin ylös, annettiin nuorimmaiselle ruokaa ja odotettiin että ruoan jälkeinen lasti läsähtää vaippaan, eikä siinä kauaa mennytkään. Sitten me aikuiset suuntasimme ravintolaan syömään (lapset oli käyneet aamusta Mäkkärissä). Ravintolassa tuli hankittua ähky, joka oli kyllä kaiken arvoinen. Alkupalaksi söin friteerattuja mustekalarenkaita dipin kera ja valkosipulileipää, pääruoaksi naudan ulkofilepihvi lämpimien kasvisten, grillattujen herkkusienten ja tomaattien kera punaviinikastikkeella, ja jälkiruoaksi lämmintä omenapiirakkaa kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelöpallon kera, sekä vähän tuorejuustokakkua mansikkakastikkeella. NAM!

Pari tuntia meni ravintolassa, sitten sain kunnian toimia kuskina ja ajaa meidät kotiin. Tunti kotona ja Esikoinen soitteli että pitäisi tulla hakemaan keskustasta eli taas liikenteeseen. Kotona mittailin verensokerit ja guarem-rakeet tuntuvat auttavan. Vaikka tarkoituksellisesti valitsin pääruoan vähän karpimmaksi niin tulihan noita hiilareita syötyä, silti verensokerit olivat muistaakseni 6,6 kun mittasin ne. Samaten päivällä kun söin kakkua niin guaremia alle ja verensokerit pysyivät alle 7 (huolimatta uudesta 7,8 rajasta oma tavoitteeni on pysyä alle 7 arvoissa kuten muissakin odotuksissa - minusta tuo uusi arvo on hirveän korkea, niillähän olisi aikaisemmin joutunut jo insuliinille).

Se mikä nyt hiukan mietityttää on aamusokerit. Viikon ajan olen mittaillut aamuksi 5,0 arvoja, tänään tuli 5,3 eli ovat selkeästi korkeammat kuin ikinä ennen. Yleensä ne ovat olleet aina alle 5:n reilusti. Pitäisiköhän tässä alkaa harrastamaan yösyöntiä ja katsoa jos ne silleen taas alenisivat. Uuden raskausvaivankin bongasin eilen... pieniä suonikohjuja alapäässä. Voi "jee". Eipä nuo vielä pahemmin vaivaa mutta onhan tässä vielä viikkoja edessä. Kaikkea sitä saakin kokea.

Mutta nyt voisin ottaa työnalle suunnittelemani hommat. Tarkoitus olisi saada tässä parin viikon aikana pyykkirumba voitolle että löytäisin vauvanvaatteetkin esiin, pestä turvakaukalon ja sitterin kankaat, ja ehkä vähän joulusiivousta tehdä kun joulun lähellä tuskin sitä kykenen tekemään. Joka päivä muutama tunti niin selkä ja lonkat pysyvät ehkä tahdissa mukana.