Aamulla oli suorastaan lämmintä... "vain" -24 astetta pakkasta, ja iltapäivällä käväistiin jopa -14,3 asteessa. Jesperin vein tänään päiväunille ulos kun mahdollisuus oli eli Tuuliviiri kotiutui koulusta ennen kuin piti Poppana hakea. Siinä vaiheessa pakkasta oli vähän päälle -18 astetta, joten pojalla oli päällään pitkähihainen body, potkarit, collegepuku, kypärämyssy, nuttu, villatöppöset ja -lapaset, kevyttopattu hattu, äitiyspakkauksen toppatumput ja -töppöset ja toppapuku. Lisäksi poika makuupussiin ja päälle vielä fleecepeitto. Uteliaana laitoin mukaan lämpömittarinkin makuupussin sisään. Puettaessa Jesperi huusi kuin hyeena ja kehotin jo Tuuliviiriä menemään ulos että heiluttelee vaunuja kun minun on pakko lähteä Poppanan hakuun. Sain Jesperin vaunuihin ja poika hiljeni kuin veitsellä leikaten - nukkui ihan noin vain! Tuuliviiri oli enemmän kuin tyytyväinen kun ei tarvinnutkaan jäädä vaunuja työntelemään.

Jesperi nukkui kaiken kaikkiaan reilun kolmen tunnin unet ja heräsi sitten nälkäisenä... tietysti juuri minun ruoka-aikaani. Lämpömittari näytti lukemaksi +14 astetta kun kaivoin sen esiin makuupussista. Se olikin sitten ainoa kerta kun ulos joku talosta ehti. Minä olen saanut hoitaa pikku potilasta kun Taaperolle nousi illalla 38,4 asteen kuume. Tänään Taapero on vain maannut sohvilla, ja äsken oli pakko antaa lääkettä kun poika suorastaan tärisi kuumeen takia. Ihan on punaiset posketkin reppanalla. Toivottavasti ei ole korvissa... vastahan tässä vuosi sitten muistaakseni korvakierteestä päästiin eroon *huokaus* . Pitää nyt seurata että katsonko huomisiltaan asti  ja vien sunnuntaina lääkäriin jos kuume ei laske, vai pitääkö jo huomenna käydä lääkärissä. Yskäkin pojalla on. Ja meillä on suurimmaksi osaksi korvatulehdukset oireilleet vain kuumeella ja yskällä... korvia on harvemmin valittaneet.

Minullakin alkoi taas vaihteeksi yskä häiritsemään, johan se taisi pari viikkoa poissa olla. Ja kurkkukipu käy aina välillä kääntymässä ja menee pois. Ärsyttävää. Tulisi nyt kunnolla flunssa jos on tullakseen eikä vain näitä sivutuotteita vähän väliä. Millonkahan minulla viimeksi on flunssa ollut? Ei muistikuvaa. Vaikka se taas ei kerro yhtikäs mitään etten minä muista.