Viime viikolla oli Vilperin vuoro käydä vuositarkastuksessa. Enpä muistanut että 4-vuotiaana oli tuollainen pidempi käynti jossa oli erilaisia tehtäviä tehtävänä, ja menin paikan päälle kolmen nuorimman kanssa kuten yleensäkin. Onneksi Jesperi nukkui alusta osan ja heräsi kiukuttelemaan vasta loppupuolella, Pipa sen sijaan seurasi uteliaana kuinka pikkuveli palikka- ym. testeistä selviää.

Näkö oli ok mutta th oli näkevinään pienen hetken jotain mistä kysyi karsastaako Vilperi. Sanoin että olen yrittänyt saada siitä selvää kun minustakin joskus näyttäisi siltä että karsastaa, ei kuitenkaan ole ollut niin selvää kuin Poppanalla aikoinaan. Käymme varmuuden vuoksi huomenna lääkärinkin luona asian tiimoilta.

Vilperi on kova poika puhumaan mutta vieraampi ei aina saa selvää mitä poika sanoo. Sen verran on äännevihreitä ja kirjaimet tulevat miten sattuu, esim. jonkun sisaruksen kaveri soittaa ovikelloa ja Vilperi käy avaamassa oven "siellä on xxx:n kaheli", huutaa poika ovelta - reilua... sisarusten kaverit on kaikki kaheleita. Kuva on kuha ja "kylmä" muistuttaa mutaatiota sanoista kylmä ja kuuma. Ei oikein saa selvää kumpaa milloinkin tarkoittaa. Tämän takia Vilperi sai lähetteen puheterapeutille, jolle sain ajan kesäkuun puoliväliin. Ainoa vaan että puheterapeutin luo on matkaa reilu 30 km että saa siinä taas ajaa sinne ja takaisin, toivotaan taas viileää päivää tuolle päivälle.

Pituutta oli 103 cm, painoa 17,4 kg ja päänympärys 51,5 cm. Vastaavat mitat vuoden takaa 97,5/14,9/py:ä ei mitattu.

Edit. 13.5.
Lääkärin luona käytiin aamusta, ja kyllä hänkin oli katsovinaan että oikea silmä on vähän laiskempi kuin vasen. Laittoi lähetteen silmäpolille, josta vain ikävä kyllä sain kuulla että sekin on siirretty pääosin Kotkaan (murrrrr #¤%&¤&/¤/(&¤#% ja muutama kirosana). Silloin tällöin täällä käy joku keikkalääkäri kuulema mutta ei osannut sanoa millä perusteella jakavat aikoja keikkalääkärin luo. Nyt siis vain varpaat pystyyn ettei tarvitsisi Koks:aan asti ajella, on noi Kelan maksamat matkakorvaukset (20 snt/km) sen verran huono vitsi näillä polttoaineen hinnoilla s035.gif