Kuudes viikko alkaa. Lainaus Liberovaippojen sivuilta: (kuvakin löytyy sieltä)
Viikko 6
Lapsi: Suoliston, keuhkojen ja hermoston aiheet muodostuvat. Tietyt solut alkavat myös rakentaa ihon, lihasten ja verisuonten aiheita.
Sikiöpussin läpimitta on nyt noin 1,5 cm.
Äiti: Istukka alkaa kehittyä. Väsymys on tavanomaista tälle vaiheelle. Se on merkki siitä, että aineenvaihduntasi alkaa sopeutua raskaustilaan. Raskaudelle tärkeiden hormonien kuten estrogeenin ja keltarauhashormonin määrä elimistössä on myös alkanut lisääntyä. Erityisesti viimeksimainittu aiheuttaa uneliaisuutta.

Vai että väsymys on tavanomaista.. niin tuntuu olevan. Toisaalta huomaan herääväni mitä ihmeellisimpiin aikoihin pirteänä. Viime yönä klo 5! Kyllä ketutti ja kun uni karkasi vielä niin siinähän pyörin sängyssä. Sitten alkoi taas selkää vihloa, joten ei kun pilleri poskeen ja Nukkumatti löysi minut harhailtuaan pari tuntia ties missä - huono tutka kun ei nähnyt että olisin kipeästi kaivannut unihiekkaa.

Eilen sain tosiaan varattua neuvolan ja siinä terveydenhoitajan kanssa jutellessa selvisi, että tällä kertaa "saan" luultavasti taas käydä sokerirasituksessa kun suositukset toukokuussa muuttuvat. Neljän ensimmäisen raskauden aikanahan minä kävin joka kerta kerran tai kaksi rasituksessa, sitten suositukset muuttuivat niin, ettei  sitä enää tehty jos aikaisemmassa odotuksessa raskausdiabetes oli ollut. No, nyt taas mennään - luultavasti se pari kertaa. Ekan kerran laittavat muistaakseni n. rv 18 siihen ja siitä olen aikaisemmin selvinnyt vielä puhtain paperein. Mutta kun mennään tuonne rv 26-28 niin johan tunnin ja kahden tunnin arvot ovat pomppineet. Paastossa ei koskaa ole ollut mitään vikaa, paitsi Taaperoa odottaessa mutta sekin johtui poskiontelotulehduksesta. Kun se hoidettiin pois, parani paastoarvot. Toinen uudistus kuulema on ettei pitkäaikaisverensokeria niin katsottaisi, se kun ei raskaana olevalla ole sittenkään tarkka.

Eilen totesin myös, että jos pari kolme viikkoa sitten oli kiire ostamaan vyötä ettei farkut tipu jalasta, niin nyt en välttämättä enää vyötä tarvitsisi ollenkaan :O  Viimeksi kaivoin tukivyön käyttöön muistaakseni rv 13-14 kun maha oli jo sen verran iso. Mahakuvia seuraa jahka on aihetta niitä ottaa ;D 

Koska Miehellä oli vapaapäivä, teki tämä ruoan... eli siis ranskalaisia perunoita. Taidan jättää väliin vähäksi aikaa tuon ruoan. Ranskalaiset tuntuivat oppivan uimaan mahassa, ja jonkin aikaa oli epäselvää, että käynkö kumartamassa posliiniprinssille vai en. Sain pidettyä mölyt mahassa, vaikka tällä hetkellä isommatkin varmaan laittaisivat oksentelun tämän sairastelun piikkiin (ainahan flunssassa yrjö lentää ;) ?).

Perhekerhossa tuli myös käytyä. Koska emäntä on vanha tuttu, paljastin salaisuuden hänelle. Voi että.. olisipa ollut kamera niin olisin ilmeen kuvannut kun kuiskasin, että meille on seitsemäs tulossa :DD  Hyvä ettei emännältä kahvikuppi lattialle tippunut, ja hetken ällistyksen jälkeen alkoi nauru. "Olisihan minun tuo pitänyt arvata kun teetä joit" :D

Säästä on sen verran pakko mainita, että minua ei kyllä naurata kun tähän aikaan vuodesta lunta tupruttaa aamusta iltaan ja paljon! Mies manaa ja tekee lumitöitä jo toistamiseen tälle päivälle. Haluan vesisadetta muutaman päivän putkeen ja 10 astetta lämmintä - johan lähtis tuo valkoinen peite maan pinnalta.