Nyt on niin lapset kuin mieskin kesälomalla. Jotenkin tämä kesäkuu tuli puskista, ei ollut yhtään kesäinen olo vielä. Noh, tätä tahtia kun aika kerran menee niin kohta saadaan koristella kuusta.

Viime kuussa ennen helatorstaita käytin kuopuksen tk:ssa korvien takia. Yöt yski ikävästi ja oli levotonta. Oikeassa korvassa oli tulehdus ja antibioottikuuri tuli. Jälkitarkastusaika olisi pitänyt varata ensi viikoksi mutta maanantaina kyllästyin arpomaan onko korvat kunnossa vai ei kun välillä oli yöllä taas levotonta - saatiin aika perjantaiksi. Torstaina totesin että onneksi aika on varattuna tai muuten olisin soittanut ajan siltä istumalta, siksi paha yskä edellisenä yönä valvotti tyttöä ja minua.

Perjantaiaamusta mentiin lääkäriin ja tuttu korvalääkäri katsoi tyttöä kerran tuumaten että ei ole korvat kunnossa kun tuolta näyttää ja sellainen yskä (olin ehtinyt yöyskästä mainita) lääkekuurin jälkeen on vaivana. Tuumasi vielä että tiedät tuon jo itsekin, no joo, siksihän minä sen ajankin varasin . Katsoi ensin oikean korvan.. "märkää täynnä", ja sitten toisen.. "märkää täälläkin, ja vanhan näköistä". Siis eka lääkekuuri ei ollut tosiaankaan purrut, oli mennyt vain huonompaan suuntaan. Terveyskeskuksessa olisi voinut tulla terveen paperit kun korvat eivät punoittaneet ollenkaan vaan väri oli vastaava kuin terveellä. Saatiin tehokkaampaa lääkettä ja uusi aika kahden viikon päähän. Sopivasti ennen reissua. Ja kyllä antibiootit ovat ihana keksintö, pe-la välinen yö meni heti jo ilman kamalaa yskimistä ja saatiin nukuttua kumpikin!

Miehellekin jouduin maanantaina varaamaan aikaa terveyskeskuslääkärille kun valitteli korvien tukkoisuutta ja kipua. Haha, korvatulehdus! Meillä isäntä ottaa mallia lapsista eikä lapset isästä . Mies mietti sitten viikon että kumma kun lääke ei auta ja pyysi kysymään korvalääkäriltä että pitäisikö lääkkeen toimia jo tuossa ajassa. Korvalääkäri pyöritteli päätään kun asiasta puhuin ja totesi että tuossa oli tehty taas yleisin moka mikä tekee kyseisestä vaivasta aikuisella kroonisen. Korva olisi pitänyt ensin puhdistaa kunnolla ja vasta sitten alkaa lääkitsemään, etenkin kun miehen saama lääke jähmettyy mössöksi. Ei ihme ettei tehoa. Putsaus vaatii imun, joten kehotti varaamaan hänelle ajan, lupasi ottaa vaikka ylimääräisenä päivän päätteeksi ensi viikolla niin saadaan korva kuntoon. Vapaa aika löytyi jo keskiviikoksi niin ei tarvitse ylitöitä tehdä lääkärinkään.

Eilen oli lasten odottama päivä. Todistusten jako ja sitten kesäloma! Tosin Esikoinen ei hypi riemusta kun huomenna klo 8 pitää olla jo TÖISSÄ! Ihan outoa... Minun vauvani menee töihin!! Huh, kaikkea kummallista sitä joutuukin vanhempana kokemaan. Mutta mutta. Esikoisen päättötodistus oli ihan kohtuullinen - parempikin olisi voinut olla, toisaalta pienluokassa ala-asteella jäi vähän jälkeen muista ja on kirinyt muita kiinni koko yläasteen ajan eli ihan hyvä niin. Keskiarvo on kuitenkin hilkun matalampi kuin millä olisi melko varmasti päässyt jatko-opiskelemaan sinne minne haki eli nyt jännitetään seuraavat kaksi viikkoa saako opiskelupaikan vai ei. Jatkosuunnitelmat on kuitenkin jo selvät, jos ei saa niin aikoo hakea kymppiluokalle sisäoppilaitokseen jossa asuu sitten viikot (KÄÄK... venyyköhän napanuora minun puoleltani niin paljoa?! ).

Tuuliviirin todistus oli myös kohtuullinen. Tosin hieman enemmän skarppausta sanoin odottavani ensi vuonna kun jo seiskan jotkut numerot tulevat vaikuttamaan päättötodistukseen. Ettei tarvitsisi jännittää riittääkö pisteet tulevaisuudessa vai ei... Poppanakin sai ensimmäiset numerot osasta aineita ja hyvin menee. Pipan rasti ruutuun -todistus oli myös hyvä, vähän vaihtelevaisuutta vain kotitehtävien ja tavaroiden huolehtimisessa. Ja sitten... yksi todistus oli suorastaan loistava - Isosiskon todistuksessa oli kuusi kymppiä ja yksitoista ysiä! Joulutodistuksessa oli "vain" viisi kymppiä ja yksi kasi ysien joukossa. Ihan uskomaton tyttö! Kun ottaa huomioon ettei todellakaan istu iltoja kotona koulukirjat nenän edessä, pikemminkin juoksee futisharkoissa tai -peleissä harva se ilta.

Eilen käytiin mökkeilemässäkin vähän. Vanhempani tulivat sinne visiitille joten grillailtiin ja nautittiin kesän alusta vaikka tuuli olikin kamala eikä helle (onneksi) vaivannut. Mies sai heiltä synttärilahjaksi puutarhakatoksen, jonka pystyttäminen olikin oma palikkatestinsä mutta saatiin se lopulta pystyyn.

Tänään tehotyttökaksikko eli Pipa ja Poppana pääsivät kesäretkelle. Pelastakaa Lapset järjesti lapsille ensin elokuvanäytöksen (Prinsessa ja sammakko), sitten kävivät ravintolassa syömässä ja sieltä Tykkimäkeen. Sää suosi, oli lämpimämpää kuin eilen eikä tuullut ja aurinko paistoi suurimman osan aikaa. Kivaa oli kuulema ollut. Tuuliviiri ei tänä vuonna kutsua saanut kun viime vuonna poikaa ei saanut ajoissa pois Tykkimäeltä. Paluu myöhästyi silloin reilu puoli tuntia (taisi siinä olla joku toinenkin silloin myöhässä).

Mieskin käväisi tänään kotona vaikka ilmoitti perjantaina ettei ennen tiistaita aio kotona edes käydä, ei edes venettä hakemassa vaikka isäni mökille tulisikin. Noh, kas kummaa, minä kun tulin aamulla tyttöjä viemästä kotiin niin mies oli taljan kanssa veneen kimpussa ja yritti sitä saada irti kuopista että saisivat veneen mökille . Oli kuulema aamulla herätessä tajunnut että hän on lomalla joten pitäähän se veneen mökillä olla että pääsee kauppaan veneajelulle. Eli kyllä se tosiaan taitaa olla kesä.