Jospa vaihteeksi kirjoittaisin sanasen ihan vain Jesperistä.

Nyt kun pojalla on ikää 2,5 kk:tta, on poika aivan hurmaava pulputtaja kun hereillä sattuu olemaan. Ihanan vienoja ääntelyjä ja hymyjä saa palkaksi kuka vain, joka antaa aikaansa pienelle ja juttelee pojan kanssa. Jutustelua tehostaa kova huitominen ja potkiminen. Ilmeet ovat aivan ihania - miten voikaan ihmislapsella olla noin paljon erilaisia ilmeitä 00001634.gif. Sisarukset ovat innoissaan kun poika hymyilee heille ja välillä jopa kisaavat siitä kuka saa Jesperin ensimmäisenä hymyilemään. Hassut Hymio01.gif.

Jumppalelun alla Jesperi viihtyy jo jonkin aikaa ja hymyilee jutustellen siinä oleville leluille. Vielä ei ole käsiään löytänyt, joten ei yritä leluista kiinni ottaa. Pari kertaa olen kuitenkin huomannut pojan jo nyrkkiään tuijottavan (ja sitä tehdessään on tinttaissut itseään) joten eiköhän käden merkitys piakkoin löydy. Kaikki aikanaan.

Yöunet ovat yleensä klo 23-10(11) yhdellä tai kahdella herätyksellä. Jos yhdellä herätyksellä niin n. klo 6 aikaan, jos kahdella niin n. klo 2-3 ja klo 7-8 aikaan. Yösyöttöön menee aikaa 20-30 minuuttia. Nukkumaan Jesperin voi laittaa hyvin usein pojan ollessa hereillä, ähisee hetken ja nukahtaa, tai sitten nukahtaa Miehen syliin sillävälin kun itse olen iltapesulla, jolloin kannan pojan vain sänkyyn ja vedän itsekin peiton korviin. Menen siis nukkumaan yhtäaikaa pikkuisen kanssa niin jaksan herätä kun poika herää syömään. Oma yöuni päättyy kyllä yleensä viimeistään klo 9 siihen, että olohuoneesta kuuluu Taaperon ja Pipan nahistelua.

Päiväunille ei suostu edelleenkään sänkyynsä. Päiväunille nukahtaa helpoiten autossa tai vaunuissa. Muutaman kerran on käynyt jo niin, että olen saanut turvakaukalosta siirrettyä vaunuihin nukkuvana, ja poika on jatkanut niissä uniaan muutaman tunnin.  Parina päivänä, nyt kun sairaiden takia ei ole tarvinnut autolla liikkua, on päiväunille käynti käynyt jopa niin helposti, että kun olen alkanut pukemaan Jesperille päälle parin tunnin hereilläolon jälkeen (poju haukotellut jo makeasti siinä vaiheessa), on seurauksena ollut tuttu pukemisesta johtuva huuto. Ulos päästyä ja saatuani pojan vaunuihin, huuto katkeaa kuin veitsellä leikaten ja Jesperi on laittanut silmät kiinni ja käynyt nukkumaan ohmy.gif. Ihan tuosta noin vain. Vaunuja ei ole tarvinnut edes heilutella. Tosin sitten n. tunnin unien jälkeen on tarvinnut käydä hetki heiluttamassa että uni jatkuu. Yleensä nukkuu siis vaunuissa n. 4-5 tuntia. Nämä ovatkin sitten päivän ainoat kunnon päiväunet, muut unet ovat torkahduksia rinnalla kun iltasella ei ulos meinaa ehtiä ollenkaan.

Kaiken kaikkiaan siis oikein valloittava tähtisilmä ja hymysuu

398304.jpg