Eilen oli ihanan lämmintä ulkona. Piti lähteä kolmen nuorimmaisen kanssa kävellen kauppaan kun Mies totesi perjantaina, että taitaa Mersusta olla murros hajalla. Sen verran kolikolikolikol kol kol ääntä konehuoneesta kuului ajettaessa, ettei sillä viitsinyt liikkua. Poppana otti pyörän ja siitäkös Pipa suuttui kun hän ei saanut ottaa pyörää. Sain neidin lepyteltyä sitten seisomalaudalle kyytiin, kun lupasin että katsotaan illalla kuinka pyöräily, lähinnä jarruttaminen, sujuu. En oikein viitsinyt ottaa epävarmaa pyöräilijätapausta mukaan kun kädet oli kuitenkin varattu rattaisiin, milläs minä olisin Pipaa auttanut jos apua olisi tarvinnut. Poppanalta pyöräily sujuukin jo tosi hyvin, vaikka apupyörät vasta äskettäin pois otettiin. Ainoa että tyttö voisi muistaa välillä pysähtyä ja odotella minua ilman että piti kailottaa kurkku suorana että "pysähdy! odota meitä!".

Kotiin päästyä Mies soitteli samantien että on tulossa käymään, viedään Mersu korjattavaksi. Ihana tuttu autonkorjaaja otti auton heti käsittelyyn, ja jos oikein hyvä tuuri on eli tilattu osa on oikea, niin voi olla että saadaan auto vielä tänään takaisin. Vaikka eipä tuolla niin kiire ole, tekee ihan hyvää tämä pakkohyötyliikuntakin kun vain saan itseni liikkeelle. Sitä kyllä helpottaisi parempi olotila.

Verottajalta tuli vihdoin veroehdotus minullekin... mätkyjä kele! Ja kun en tuosta ymmärrä yhtään mitään niin luotan siihen että verottaja on oikein tuon laskenut. Onneksi mätkyjä tuli vain 50 euron edestä, ja niitäkään ei tartte maksaa kun palautan Miehen lapun rasti ruksitettuna ruutuun "veronpalautuksen saa käyttää puolisoni hyväksi". Mies onneksi sai takaisin ihan kivasti. Sen verran että selvitään taas ensi vuonna auto- ja dieselverosta, ja joululahjat lapsille järjestyy. Mätkyt oli sinänsä yllätys kun viimeksi niitä olen saanut -90 luvun alkupuolella kun en hakenut muutosverokorttia sosiaalietuuksia varten. Viimeiset vuodet olen hakenut sen aina vuoden alusta ja yleensä olenkin saanut takaisin mutta nyt taisi täti viime vuonna laskea sen jotenkin poskelleen. Tässähän saa elää jännityksessä kuinka tänä vuonna tuon kanssa käy, oliko tarpeeksi iso prosentti. Yritin kyllä laskea tulot yläkanttiin  ja vähennykset alakanttiin.

Mutta jospa kokeilisin saada jotain muutakin mahaani kuin 2 dl jogurttia. Olo muuttui juuri vähän tuollaiseksi -> g025.gif  ja uloskin pitäisi kai taas mennä vaikka vätystää ihan mahrottomasti. Mutta kun siellä näyttää taas olevan niin kaunis ilma ja mittarin mukaan lämmin g020.gif