Alunperin suunnitelmissa oli vain olla möllöttää tämäkin päivä mutta yhdessä vaiheessa kun mietin pyykkisotaan menemistä, muistin etten voi oikein sitäkään harrastaa ennen kuin tähän taloon saadaan yksi vaatekaappi lisää. Siltä istumalta kone kiinni ja Sotkaan. Meinasin kiertää Askon ja Maskunkin mutta Sotkasta löytyi samaa sarjaa kaappi kuin mitä minulla on ollut kodinhoitohuoneessa jo useamman vuoden. Hyväksi todettu malli, joten taidan siihen päätyä. Pitää nyt vielä huomenna jutella Miehen kanssa että ostanko siihen mukaan kolme hyllypakettia vai käynkö heidän työpaikallaan katsomassa josko sieltä löytyisi vielä Nordican korisarjaa kaapin sisälle. Toiveissa olisi että tiistaina pääsisin tuon kaapin ostamaan niin sitten voin jatkaa pyykinkäsittelyä (huomenna ei ehdi kun Mies vie Mersun - lähtee Isosiskon ja kyytiä tarvitsevien kuskiksi Imatralle jossa tytöillä on pari peliä). Tällä hetkellä kun Vilperin vaatteille ei ole mitään paikkaa, poika onnistui hajottamaan vaatelipastonsa laatikon pitimet niin ettei laatikot pysy paikoillaan enää, ja muutenkin vähän enemmän tilaa vaatteille jo tarvittaisiin. Lisäksi Jesperin vaatteet pitää saada pois lipastosta, johon tulee vauvan vaatteita toivon mukaan jonkun kuukauden kuluttua.

Kauppareissulla käväistiin myös RobinHoodissa ja sieltä tarttui mukaan vauvalle parit haalaripotkarit yöpuvuksi ja parit potkarit yhteishintaan 4,50 e. Ei paha. Isosisko löysi itselleen uudet nappulat tarjouksesta, vain 17 euroa - sopivasti entiset oli jo pieneksi jääneetkin niin että kuulema sattui jalkaan aina kun palloon potkaisi. Nyt kelpaa huomenna peliin lähteä. Hirveä kavio vain neidillä, koko 41!!! Tuuliviiri sai verkkarit ja kotiin löysin edullisesti muutaman pakastus/säilöntärasian, tuollaisia vähän isompia.

Esikoinen kotiutui eilen Vaarin luota tuliaisten kera. Oli käynyt kirppiksellä ja ostanut vauvalle potkarit, haalarin ja toppahaalarin, Isosiskolle t-paidan (tosin luuli sen sopivan Poppanalle), Poppanalle penaalin, Pipalle cd-levyn ja Jesperille pehmolelun (ankka mutta Jesperi tuumaa vuhvuh, kun katsoo sitä). Sai kyydin kotiin setänsä perheeltä, ja tämän päivän on siellä ollut kylässä kun lupasi 6 v. serkulleen tulla kaveriksi hyppimään trampoliinilla. Siellä on varmaan vanhemmat iloisia kun joku auttaa purkamaan heidän elohopeastaan energiavarausta pois.

Huomenna (ennen kuin Mies auton vie) ajattelin käydä ilmottautumassa työttömäksikin vaihteeksi hetkeksi aikaa. Asumistukipapereita viedessä selvisi ettei se kolmen vuoden aika samasta äitiyspäivärahasta koskenutkaan minua koska edellisen äitiyspäivärahan pohjalla oli työmarkkinatuki. Niinpä jos haluan saada tälläkin kertaa parempaa päivärahaa kuin minimi, niin tie vie jälleen työharjoitteluun niin että äitiysloma alkaa siitä heti suoraan. Aloitan sen varhennettuna, en kuitenkaan pysty kävelemään pariin vikaan odotuskuukauteen kunnolla. Sen verran mukava uutinen Kelasta kuitenkin oli se, että työharjoittelua riittää vaikka vain päivä, ja silloin päiväraha tulee työmarkkinatuen mukaan. Enköhän minä päiväksi työharjoittelupaikan saa vaikka mikä olisi - vaikka sitten Miehen työpaikalta tongue.gif. Tietysti tuo edellyttää ettei työvoimatoimiston puolelta työnnetä kapuloita rattaisiin mutta yritetään. Itse kyllä ajattelin jos saisin 1 vko - 1 kk työharjoittelupaikan edellyttäen että saan Jesperin ja Vilperin hoitoon johonkin muualle kuin päiväkotiin (joo, kihomatopainajainen jäi Vilperin tarhassa olosta silloin pari vuotta sitten). Hammashoitolasta jo osastonhoitajalta alustavasti kyselin kun olen siellä ennenkin ollut toimistoapulaisena.

Samaten olisi tarkoitus ehtiä Vilperille lasit ostamaan kun vihdoin tuli silmälääkäriltä resepti niihin. Eiköhän sitä ehdi kun laittaa vipinää kinttuihin.