Taas on vierähtänyt aikaa edellisestä kirjoituksesta. Ei vaan ole saanut niin paljoa itsestään irti iltaisin. Olen lepäillyt sohvalla ja neulonut, pitäisi niistäkin tuotoksista saada päivitys tehtyä kunhan saan tuon Revontuli-huivin ensin pingotettua. Clapotis-huivia nyt aloittelin.

Keskiviikko oli äidin ja tyttären neuvolapäivä, siis Tirppanan 2-vuotis neuvola. Tyttö otti ja täytti vuoden lisää viikko sitten. Olo on jo niin hankala että juhlat jätettiin tältä vuodelta väliin kun päivänsankari itse ei niitä osaa vielä kaivata. Pieni oli täysin tyytyväinen perheen kera pidettyihin jäätelö- ja limukekkereihin ja minun töissä ollessa oli Isosisko käynyt pikkusiskojen kanssa kaupassa ostamassa tarpeet kakkuunkin ja tekaissut kakun . Ensi vuonna sitten juhlitaankin. Jos ei ihmeempiä satu.

Mutta ne neuvolakuulumiset. Ensin Tirppanan 2v-neuvola:
Paino: 11,8 kg
Pituus: 88 cm
Päänymp: 46,7 cm

Th totesi tytön energiseksi pakkaukseksi joka liikkuu ketterästi. Kovin puhelias tyttö ei tuolla ollut mutta kerroin että tulee jo pari kolme sanaisia lauseita yksittäisten rinnalla kuten "anna maitoo", "anna vettä", "anna keksi", "äitin pallo" (kiikuttaa jumppapallonin minulle - vihje että alas treenaamaan?) jne. Potalla istuu kyllä mutta ei tee sinne mitään eli vaipat on käytössä. D-vitamiinista muistuttaa itse iltaisin pyytämällä viiniä *wirn* ja syö kotiruokaa. Kasvu on tasaista. Pituus menee 0-käyrällä, paino -10 -käyrällä ja pää siellä alimman käyrän tuntumassa kuten ennenkin.

Tirppanan neuvolan jälkeen vaihdettiin huonetta ja terveydenhoitajaa äitiysneuvolan puolelle.
rv 31+3
paino: +400 g/vko eli yhteensä alusta +5,5 kg
RR: 117/71
hemppa: 124 (laskenut taas vähän edellisestä)
sf: 29 cm

pissa puhdas, tarjonta rt, syke 144 (nukkui tuolla hetkellä) eli kaikki kunnossa
Seuraava käynti taas parin viikon kuluttua. Th kysyi kyllä tulenko ja sanoin että ilman muuta. Minua ei stressaa neuvolassa käynti ja kivahan se on päästä sydänääniä kuuntelemaan. Tirppanakin oli ihan innoissaan nyt kuunneltiin.

Mies taitaa jo odottaa ensi viikkoa innoissaan. On muutamaan otteeseen tuumannut että tämä kotona olo on rankkaa :D . Jesperi on niin isän poikaa, seuraa joka paikkaan ja hokee "isi, isi, iskä" koko ajan ja on koko ajan myös pyytämässä jotain ja antajaksi kelpaa vain iskä. Tirppana kun juoksee isin syliin niin Jesperin pitäisi myös päästä juuri siltä seisomalta syliin - sohvalla nuo sitten istuvatkin usein molemmat yhtäaikaa isin sylissä ja iskä näyttää oikein iloiselta kun olisi töitä muuallakin

Minä sain maanantaina uuden pyykkikoneen! Päädyttin sittenkin kokeilemaan LG:n konetta jossa on höyrypesutoiminto eli kone on 8 kg:n LG F1480TDS (linkki). Ihan kiva pestä pyykkiä nyt kun likapyykkikori tyhjenee kerralla. Samalla hankittiin koneeseen myös jalusta/korisysteemi (linkki) joka nostaa konetta 30 cm korkeammalle eli on minulle selkäystävällisempi kun selkä on mikä on. Kätevä tuokin. Mistä tulikin mieleen että pitäisi mennä tyhjäämään kone.

Innostuin tänään työpäivän päätteeksi raivaamaan kodinhoitohuonetta. Piti vain vähän pyykkiä laitella mutta tuli raivattua pari nurkkaa ja tehtyä tilaa Tirppanan vaatelipastolle jonka päätin sittenkin sijoittaa suoraan tuonne niin ei tarvitse kanniskella vaatteita eri huoneeseen. Ensi viikolla voin sitten tyhjentään nykyisen vaatelipaston ja alkaa etsimään vauvanvaatteita täytteeksi. Vitsit että ne on pieniä kun muutamaa olen katsellut, miten niin pieniin voi tulla vielä pienempi täyte alussa...

Niin ja joo. Huomisesta alkaen olen sitten äitiysLOMALLA - tosin edelleen tuo loma sana on huono vitsi .