... no ei nyt sentään... eilen päivällä vasta iski kuin salama kirkkaalta taivaalta kurkkukipu, joka saa aikaan sen, että tämä nainen yrittää pitää mykkäkoulua juuri niin hyvin kuin se voi onnistua tukkanuottasilla vuorotellen toistensa kimpussa olevien kuuden lapsen kanssa. Elekieli kunniaan, samoin jalkojen tömisyttäminen lattiaan (jälleen kerran olen kiitollinen ettei alakerrassa asu muita kuin hiiriä joskus), onneksi mies ei ole kotona vinoilemassa lattioiden kantavuudesta mitään.

Sunnuntaiyön jännityskin toi vaivoja. Ilmeisesti kokonaisvaltainen kiihtymys kostautui aamulla sillä, että ylähuulta kutitti ja tykytti tutusti undecided.gif . Herpes simplex -virushan se aktivoitui ja toi kiusaksi huuliherpeksen alias yskänrokon mutta kerrankin oli kotona valmiina voidetta, jolla on ainakin lumevaikutus että se helpottaisi oloa. Nyt muuten justiinsa luin toisaalta että tämä kurkkukipu taitaakin liittyä siihen... "Useimmiten samalla esiintyy kuumetta, lihassärkyjä, kurkkukipua ja kaularauhasten suurenemista ja arkuutta.". Pitääkin muistaa seuraavalla kerralla katsoa onko näin kun edellinen kerta oli Taaperoa odottaessa niin ei voi sinne asti muistaa.

Mitäs muuta eiliseen kuului... Taaperolla oli aamupäivästä hyvä yritys päästä vaippailemaan. Poju teki aamupissan pottaan kuten nyt joka aamu on tehnyt, lattioita ei ole tarvinnut luututa kolmeen päivään! Vähän sen jälkeen alkoi ravaaminen potalla. Tuntui että juoksi istumaan joka toinen minuutti, istui hetken ja meni pois... ja minä sain liikuntaa kun piti mennä katsomaan tuliko mitään ettei mahdollinen tuotos sitten olisi pian lattioilla. Eipä tullut. Meni jonkin aikaa ja Taapero tuo minulle puhtaan vaipan ja selkästi viestitti, että laitas vaippa minulle. Tuumasin että ehei onnistu, potta on sitä varten että siinä käydään. Meni taas tovi, ja Taapero meni potalle. Poppana meni hetken kuluttua pikkuveljen viereen ja hihkuu "kakka!".. Minä hain paperia ja menin lähelle ja kyllä sen jo haistoikin että kakka tuli - Taapero istui potalla ja hoki "yök, yök" g010.gif . Irkissä kaveri nauroikin että ehkä hajussa on se syy miksi mielummin vaippaan tekee, ei leviä niin helposti käry koko kämppään g010.gif

Illemmalla Pipa esitteli uutta taitoaan. Tuli viereeni, hymyili ja tokaisi "korrrrtti...rrrrrrrr". Tyttö oli oppinut sanomaan R-kirjaimen p015.gif. Heh, Esikoisen ajoista lähtien tuo kortti -sana on ollut se millä lapset ovat ärrää opetelleet sanomaan. Esikoinenhan oli jo eskarissa eikä vieläkään osannut ärrää sanoa. Katselivat sitten kerran isänsä kanssa jalkapalloa ja jollekin näytettiin keltaista korttia ja silloin poika hihkaisi tuon sanan ihan oikein. Jalkapallofani pienestä pitäen icon_grin.gif eikä tuo ihan turha laji ole kun antaa puheopetustakin sivussa.