Hoh, tulipa pitkä kirjoitustauko. Meni vain yöt välillä niin risaisiksi ettei jaksanut naputella ja välillä on muuten vain pitänyt kiirettä.

Pikkuneiti ehti jo tulla 8 kk:n ikään ja neuvolassakin käytiin 2.9. - vuorossa oli lääkärineuvola. Paino meni edelleen alaspäin mutta ei tuosta kumpikaan, lääkäri tai terveydenhoitaja, hermostuneet. "Kyllä se siitä nousuun lähtee kunhan ruoka alkaa maistumaan." Joo, samaa mieltä. Tyttö on kuitenkin pirteä ja hyväntuulinen - silloin kun ei ole väsynyt tai nälkäinen. Mitat:

paino: 7 480 g
pituus: 71 cm
päänympärys: 42 cm
"Hyväntuulinen tyttö. Motoriikka ikätasoista, pinsettiote tulossa. Sydämestä ei sivuääniä, puhtaat hengitysäänet. Vatsa norm, pulssit +/+. Korvat terveet. Punaheijaste +A, ei karsastusta. Iho siisti. Ei hampaita. Hoikka tyttö."

Tuon neuvolakäynnin jälkeen tosin ehti jo ensimmäiset hampaat tulemaan muutama päivä neuvolakäynnin jälkeen. Onneksi. Pikkuneiti kun heräili pahimmillaan tunnin välein ja kun nuo kaksi hammasta vihdoin esiin tulivat niin yötkin rauhottuivat vähän (tosin ei edelleenkään mene yhtä hyvin kuin ekat puoli vuotta). Eilen piti käydä lääkärissä varuiksi tarkistuttamassa korvat kun heräilee öisin valittamaan ja yöyskä on ihan karmea, koko ajan saa pelätä että oksentaa kun yskii niin kovin Otsan rypistys. Ja minähän herään aina kun alkaa yskimään että väsy olotila on toistaiseksi jatkuva. Aamut alkavat pannullisella kahvia.

Pipan koulunkäynti on alkanut ihan mukavasti. Heti alkuunsa kysyin rehtorilta luvan että sai pyöräillä kouluun niin pääsi Poppanan kanssa kulkemaan eikä tarvinnut yksin mennä kävellen. Viihtyy hyvin ja tykkää tehdä tehtävät niin koulussa kuin kotona. Koulun oheen Pipa ja Poppana ottivat pari harrastustakin, uimakerhon ja kokkikerhon. Toinen oli epähuomio minulta, katsoin ensin että hinta oli per kausi mutta olikin per kuukausi *irvistys*. No, on noita jalkapalloharrastuksia maksettu isommille joten menköön, kiristetään vyötä niin saavat käydä tuolla. Uimataitokin varmasti paranee tuon myötä huomaamatta. Kokkikerho on seurakunnan järjestämä joten se ei maksa mitään.

Jesperi ilostui perhekerhon alusta viikko sitten. Oli aina kovasti menossa Vilperin mukana kerhoon kun päiväkerhot alkoivat jo elokuussa ja pettyi kun aina sanottiin että ei nyt. Huominen kerho jää tosin väliin kun poika lähti isänsä kanssa mökille ihan kaksin! Vilperi ei päässyt mukaan tällä kertaa, pitää huomenna perhekerhosta suoraan suunnata puheterapiaan.

Esikoinen sai tässä syksyllä jonkun pesäpallopureman. Piti päästä KPL:n pelejä katsomaan niin innokkaasti että sunnuntaina kävi fanibussin kyydissä Sotkamossa asti Yllättynyt. Heräsi sunnuntaina klo 4 paistelemaan kananmunia ja tekemään aamupalaa, klo 5 haki kyyti (kaveri ja tämän isä) ja lähtivät fanibussille. Kotiin tuli maanantain puolella klo 00:30 tienoilla. Hulluja nuo roomalaiset.

Joskus aina saa lukea lehdistä juttuja jotka laittavat ihmettelemään voiko niin oikeasti tapahtua... ja ihan Suomessa. Karpolla oli paljon niitä ohjelmassaan aikoinaan. Nyt olen saanut seurata (jo pidempäänkin) Jesperin kummitädin perheen elämää joka on kuin huonosta B-luokan romaanista, kuten eräs irkkikaveri totesi. Vihaiseksi pistää emoticon-0183-swear.gifemoticon-0146-punch.gifemoticon-0165-muscle.gifemoticon-0172-mooning.gif ... tuossa nyt muutama hymiö kuvaamaan tunteita eräitä viranhaltijoita ym. kohtaan.