Äitipolilta tuli käynnistyslupa. Lääkäri totesi että kyllähän se niin on että jos kepin kanssa joutuu kulkemaan ja  sekään ei suju niin synnytys on se mikä auttaa :) . Tilanne on epäkypsä kuten aiemmillakin kerroilla joten aikaa voi vierähtää. Synnyttämättömien puolella on sulku kun osasto on täysi eli pääsin suoraan synnyttäneiden puolelle. Kaksi murusta on nielty ja kolmas ehkä luvassa klo 21.
Lisäys: Painoarvioksi lääkäri sanoi ultran näyttävän 3,5 kg... hmmm... alimittainen tulossa vai? (alimittainen = alle 4 kg)

3.1.
klo 10
Yöllä alkoi tasan puolilta öin supistelemaan 3-5 minuutin välein niin ettei nukkumisesta tullut mitään. Heräsin Opamoxin läpi tuntuviin selkäsärkyihin ja yökkö laittoi käyrille joissa oli melkein kolme tuntia. Mietti saliin laittoakin mutta sanoin ettei näillä supistuksilla synnytetä eli yrittäisin mielummin nukkua. Torkuin heräillen supistuksiin ja lopulta sain ennen kuutta Oxynorm pillerin. Jeah mitä ainetta! Tuota ensi yöksikin niin nukkuminen voi onnistua hyvin. Sisätutkimuksessa kätilö totesi ettei kohkunkaulaa hänen mielestään ole enää jäljellä mutta kohdunsuu edelleen niin takana ettei ylety. Lääkäri katseli aamulla käyriä ja antoi luvan jatkaa cytoteceja ja tämän päivän ekan otin klo 9, seuraava klo 13. Vauva on villi eikä halua pysyä käyrillä eli saan itse pidellä läpyskästä kiinni ja etsiä karkulaisen sydänäänet aina uudelleen.

4.1.
Eilen sain murusen vielä klo 17 ja 21 eli kaikkiaan seitsemän murusta nielty. Viimeiset eivät enää juurikaan supistuksia tehneet, joten yön sain nukuttua hyvin. Huonekaverin vauvakin nukkui eikä huudellut yhtään, taisi olla osaston hiljaisin huone mitä kuuntelin öisten vessareissujen aikana. Ilman vessajuoksuja ja karmeita lonkkasärkyjä olisin nukkunut kuin tukki.

Aamulla lääkäri tutki ja totesi että pidetään välipäivä kun cytotecit eivät enää saa supistuksia aikaan ja aloitetaan heti klo 6 huomenna uudella murusella. Vauvan pää on todella alhaalla, lääkäri tunsi sen heti kun sisätutkimusta alkoi tekemään (selittänee miksi häpyluu tuntuu siltä että halkeaa ja sydänäänet käyrälle piti etsiä aivan alhaalta), kohdunkaula on kadonnut ja kohdunsuu ihan takana ja alkutilanteessa edelleen. Ilman supistuksia ei kuitenkaan tarvitse olla... edessä ilkeiltä tuntuvia tulee koko ajan 10-20 min välein.

Tänään olen siis levännyt, nukkunut ja syönyt. Kerännyt voimia jos vaikka huomiset murut saavat aikaan samaa kuin kolmas murunen eli niiden supistusten kanssa ei nukuta. En toki laita pahakseni jos ne vedet menisivät itsestäänkin. Isä meni tänään Hesasta lastenhoitoavuksi meille ja soitti minulle että saanko mitään aikaiseksi vai tulinko vaan nukkumaan ;D ?

5.-6.1.

Eilen popsin neljä murusta ja kolmannen jälkeen alkoi taas supistella. Käyrälle tuli 1-5 min välein supistuksia mutta ne tehot puuttuu. Kätilö kyllä uhkasi nauraen että jos en äkkiä sitä murusta niele niin hän vie sen pois kun katselee käyrää. Nielaisin äkkiä parempiin suihin lääkkeen. Limaa alkoi valua myös ja herätti jo toivoa että kohdunsuulla jotain tapahtuisi. Aamuinen lääkärintarkastus sitten vei senkin toiveen.. nada, ei mitään Päättämätön . Tänään jatketaa cytoilla ja huomenna välipäivä tai lääkäri väläytti jopa jatkoa vasta laskettuna. EI KÄY! Luovuttavat liian helposti, vastahan tämä on neljäs käynnistelypäivä Huuto