Mies innostui eilen leipomaan kun vihjasin että mieli tekis jotain hyvää. Aikaisemminkin on tämän kääretortun tehnyt ja se on herkullista. Laitan ohjeen tänne (Valiolta olen tuon ohjeen löytänyt) jos joku muukin haluaa kokeilla.

BANAANI-SUKLAA KÄÄRETORTTU

Pohja
4   munaa
1 1/2 dl   sokeria
2 rkl   perunajauhoja
4 rkl   vehnäjauhoja
3 rkl   kaakaojauhetta
1 tl   leivinjauhetta

Täyte
1 prk (250 g)   Valio maitorahkaa
2 dl   Valio kuohukermaa
1 dl   sokeria
2 tl   vanilliinisokeria
2   kypsää banaania
50 g   taloussuklaata rouhittuna

Koristeluun
  taloussuklaata rouhittuna

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotetulle leivinpaperille. Valmista täyte. Yhdistä maitorahkaan kaikki ainekset, banaani viipaleina ja kerma vaahdotettuna. Levitä täytteestä 2/3 pohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Levitä lopputäyte rullatun tortun päälle. Koristele suklaarouheella.

Huom! Omakokemus kertoo sen, että täyte ei tuollaisenaan riitä eli kannattaa tehdä kaksi kääretorttua ja kolminkertainen täyte niin sitten tulee sopivasti täytettä kumpaankin kääretorttuun smile.gif