BANAANI-SUKLAA KÄÄRETORTTU
Pohja | |
4 | munaa |
1 1/2 dl | sokeria |
2 rkl | perunajauhoja |
4 rkl | vehnäjauhoja |
3 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte |
|
1 prk (250 g) | Valio maitorahkaa |
2 dl | Valio kuohukermaa |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 | kypsää banaania |
50 g | taloussuklaata rouhittuna |
Koristeluun |
|
taloussuklaata rouhittuna |
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotetulle leivinpaperille. Valmista täyte. Yhdistä maitorahkaan kaikki ainekset, banaani viipaleina ja kerma vaahdotettuna. Levitä täytteestä 2/3 pohjalle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Levitä lopputäyte rullatun tortun päälle. Koristele suklaarouheella.
Huom! Omakokemus kertoo sen, että täyte ei tuollaisenaan riitä eli kannattaa tehdä kaksi kääretorttua ja kolminkertainen täyte niin sitten tulee sopivasti täytettä kumpaankin kääretorttuun
Kommentit