Pipalla on mennyt vuosihuolloissa aikaa tällä viikolla. Eilen oli hammaslääkäri, ja hampaat ovat kunnossa - toki aina hieman parannettavaa löytyy takahampaista ikenien läheltä. Uusi aika tuli vielä pinnoitusta varten.

Tänään oli vuorossa neuvola. Päästiin tytön kanssa kahden kun Miehellä alkoi talviloma eilen. Pipaa jännitti alussa niin ettei penkillä meinannut pysyä kun tiesi että kaksi rokotusta oli tulossa. Terveydenhoitaja kysyi pistetäänkö ekana vai vikana, ja yllätyksekseni Pipa halusi piikit heti pois päiväjärjestyksestä. Ihan hyvä niin niin ei jännitys ainakaa estäisi tehtävien tekoa. Piikki kumpaankin käteen eikä tyttö edes inahtanut saati irvistänyt. Helppo juttu.

Sitten mitattiin ja punnittiin. Pituutta oli nyt 116,5 cm (vuosi sitten 111) ja painoa 21,5 kg (vuosi sitten 19,2). Tasaisesti keskiarvokäyrällä menee niin pituus kuin painokin. Näkö oli ok, kuulo samaten. Tehtävien teko sujui nopeasti ja hyvin. Osasi piirtää mallista kuvioita ja kirjaimia, rakentaa palikoista kuvan näköisiä palikkatestejä, ymmärsi ohjeet kuten esim. ota kynä käteen vasta kun olet laittanut palikan auton vasemmalle puolelle, muisti toimi (osasi toistaa neljän sanan rimpsut kuultuaan ne), kirjoitti oman nimensä, tunnisti värit, osasi laskea kymmeneen (ja vaikka pidemmällekin jos olisi pyydetty) ja mitähän muuta. Tehtävien teko oli selvästi kivaa Pipan mielestä. Vasta kun terveydenhoitaja sanoi että R-kirjainkin tulee niin tajusin että herttinen, Isosiskon lisäksi Pipa on nyt toinen meidän lapsista joka ei tarvitse eskarissa puheterapiaa ainakaan R-kirjaimeen. Tuohan rohauttelee ärrrrrräää minkä kerkiää.

Seuraava käynti tuleekin olemaan sitten kouluunlähtötarkastus reilun vuoden kuluttua kesällä. Tämä oli viimeinen neuvolakäynti Pipan osalta.