Takana on helteinen viikonloppu, joka tuli vietettyä pääosin mökillä.

Lauantaina aamusta kun saatiin aamutouhut tehtyä, lähdettiin kohti mökkiä. Siellä nappasin kyytiin pari lasta lisää, yksi meni mamman ja papan kyytiin, ja mentiin Jaalaan markkinoille. Kuuma oli...s010.gif .. <- tuota lajia riitti oikein kunnolla sinistäkin sinisemmältä taivaalta jossa ei näkynyt pilvenhattaraa. Markkinoilla oli väkeä ihan mukavasti ja kaikenlaista kivaa olisi ollut ostettavaksi jos vain joku olisi tukkinut sen reiän lompakossa. Noh, Taapero kun meinasi iskeä jarrut pohjaan ja jäädä paikoilleen mököttämään ties mistä asiasta, niin isäni osti paketin jossa oli neljä vesipyssyä. Pakettia kannellen poika käveli taas tyytyväisenä p015.gif.

Minä olen koko kesän yrittänyt etsiä kaupasta pitkää ja ohutta kesähametta, turhaan. Muoti kun on suosinut tänä vuonna lähinnä polvipituisia. Markkinoilla silmiin osui sitten sen tyylisiä mitä olen etsinyt, joten olihan se pakko ostaa - äiti oli niin ikään etsinyt itselleen samantyylistä, joten ostettiin kumpikin. Myyjä oli todella eksoottinen näky maalaismaisemaan. En kovin äkkiä olisi odottanut markkinoilla törmääväni intialaiseen myyjäpariskuntaan. Isosisko löysi itselleen kivat caprit, ja kun halvalla sai (5 €) niin pakkohan se oli ostaa. Jesperi istui tyytyväisenä matkarattaissa ja katseli vilinää, vasta vähän ennen pois lähtöä meinasi hermostua, jolloin pääsi papan syliin. Olin unohtanut ottaa hatun mukaan, joten sitaisin äitiyspakkauksen harsosta (aina matkassa mukana rättinä) pojalle huivin päähän ja aika söpön näköinen poika oli huivi päässä. Syötiin jäätelöt, ostettiin lohi- ja muikkukukkoja, ja aikamme pyörittyämme lähdettiin autolle. Auton mittari näytti ulkolämpötilaksi tuossa vaiheessa +31 astetta, joten voin sanoa että auton sisätiloissa istuminen oli tuskaa icon_rolleyes.gif. Mielessä siinsi mökkiranta ja haave hypystä järveen heti kun sinne päästään.

Mökillä tuo haave toteutuikin heti kun Jesperi viihtyi papan seurassa. Lapset testasivat heti vesipyssyjä, joita olisi saanut olla enemmänkin mutta Isosisko ja Esikoinen saivat vuorotella yhden kanssa. Tuuliviirin olin vienyt jo klo 7:ksi aamulla keskustaan, mistä heidän joukkueensa suuntasi Imatralle turnaukseen koko päiväksi. Kun tulin järvestä pois mietti pappa mitä pikkuinen tuumaisi järvivedestä. Jesperistä oli ihan kivaa niin kauan kun jalkoja järvessä huljutettiin mutta kun sukukalleudet kastuivat niin ilmoitti vastalauseen k045.gif. Kamerasta oli tietty juuri tuolloin akut finito, joten kuvaa en saanut.

Loppupäivä meni uiden, grillattiin ruokaa ja jutusteltiin. Venerengasajelu kiinnosti äitiäni, joten bensaa veneeseen ja rengas perään, ja ei kun menoksi. Äidin jälkeen minäkin halusin pitkästä aikaa venerengasajelulle mutta siinä vaiheessa tuuli oli sen verran yltynyt, että aallokko teki kyydistä varsinaista rodeota. Rengas nyki sinnetänne ja poukkoili ja hyppi niin että sain tosissani pitää kiinni ja silti meinasin lentää kyydistä pois. Oli pakko karjua hidastamaan menoa, ja onnekseni isäni kuuli huudon. Käännyttiin takaisin rantaan - tuo on kivaa kyytiä mutta selvästi ei sovi tuuliselle kelille. Klo 18 aikoihin Tuuliviiri soitti, että ovat vartin kuluttua kotikaupungissa lähtöpaikassa. Minä hyppäsin auton rattiin ja sopivasti olin itsekin parkkialueella vain ehkä minuutin ennen kuin pojat tulivat. Esikoinen oli lähtenyt mökiltä mukaan kun halusi jo kotiin (outo kun ei viihdy oikein enää mökillä - puolipakolla pitää melkein aina sinne mukaan ottaa), joten vein hänet kotiin ja sitten takaisin mökille. Tuossa vaiheessa iski väsy kun yöunet olivat jääneet vähiin. Join kahvit mökillä ja totesin että nyt minä ja Jesperi ja Isosisko lähdemme kotiin, ei jaksa enää.

Sunnuntaina eli eilen kävin puolilta päivin täydentämässä ruokavarastoja kaupassa ja suuntasin taas mökille syömään. Esikoinen nitisi ja natisi niin että annoin luvan jäädä kotiin vaikka ruoka olikin mökillä. Vaikka eilen satoi ja oli pilvistä kun lähdettiin, oli edelleen nihkeän kuumaa - siis järveen kun mökille päästiin. Aurinko tuli pian esiin ja lämmitti lisää. Innostuin lasten kanssa vesisotaan, joka oli kyllä aika epäeilua... kolme yhtä vastaan mutta kivaa oli. Uinnin jälkeen saatiin sopivasti grillattua ja syötyä kun järven toisella puolen alkoi näkyä tummaa pilveä ja hieman myöhemmin se ropsaisi sitten vettä kunnolla mökilläkin. Ruoan päälle kahvit, ja sitten piti lähteä kotiin pesemään pyykkiä ja etsimään koululaisille aamuksi vaatteet ja reput valmiiksi. Tuuliviiri ja Poppana kun halusivat jäädä vielä yöksi mökille ja tulla isänsä kyydissä aamulla kotiin.

Kotona odotti yllätys. Esikoinen oli laittanut lapun oveen jossa ilmoitti että jääkaapissa oli minulle yllätys. Jääkaapin ovessa oli vielä toinen lappu jossa käskettiin laittamaan silmät kiinni ja avaamaan ovi. Poika oli tehnyt minulle broileri-chilifetasalaatin s030.gif.

Tänään sitten oli päivä jota isommat koululaiset eivät niin innolla odottaneet mutta Poppana varmasti jännittyneenä, ensimmäinen koulupäivä. Isosisko lupasi viedä Poppanan ensimmäisenä koulupäivänä kouluun oikeaan paikkaan kun kerran itsekin meni samaan aikaan. Hurjaa... nyt minulla on jo neljä koululaista. Yksi meni jopa yläasteelle! Pipan kannalta tuli iloinen ilmoitus perjantaina kun kerho-ohjaaja soitti ja kertoi että päiväkerhot alkavatkin jo huomenna. Aikaisempina vuosina ne ovat alkaneet vasta syyskuussa. Niinpä Pipa jää tänään kotiin kun Mies mökille Taaperon kanssa lähtee, niin pääsee aamusta kerhoon. Taapero olisi kovasti ollut valmis kerhoon hänkin mutta perhekerho alkaa vasta syyskuun puolivälissä eli sitä on vielä odotettava.