Eilen löytyi pitkästä aikaa vähän sitä kadonnutta käsityöinspistä. Väsäsin kaavat vauvan kietaisubodyyn ja puolipotkareihin, kummatkin kokoa 62, turha sen pienempiä tehdä, ja sain Pipan yöpuvun kaavat tehtyä niinikään. Lisäksi sain masutuubin ommeltua, yläosaa piti vähän muokkailla ettei jäänyt lerpattamaan mutta eiköhän tuo käyttökelpoinen ole. Noissa kaavojen tekemisessä meni kolme tuntia - ei ihme että tuo on minusta ompelutyön puuduttavin ja tylsin vaihe josta en tykkää yhtään. Ja aina päätän että lisään kaavoihin jo saumanvarat mutta sitten huomaankin leikanneeni kaavat ilman niitä... joten pakko muistaa lisätä ne kankaassa.

Illemmalla innostuin vielä neulomaan vauvan hahtuvavilliksiä nro2, niitä kun voi tehdä samalla kun tuijottaa telkkaria. Oli ihan outoa kun Mieskin oli illalla kotona... tai kotona ja kotona... rääkkäsi moottorisahaa ulkona. Olisi töistä mennyt mökille jos ei olisi ollut turvakoulutusta illalla tiedossa. Isät ja pojat kun menevät kesän ajan jalkapalloharrastukseen liittyen Solvay Chemicals Finlandin tehtaan nurmikoita leikkaamaan (joukkue saa siitä hyvät rahat), ja tehdasalueelle ei pääse jos ei ole turvakoulutusta käynyt.

Tänään oli aamusta aikainen herätys. Voi jestas. Kuinkahan minä jaksan syksyllä herätä klo 7 kun klo 8:kin teki näin tiukkaa. Pitänee sitten käydä nukkumaan jo ennen kympin uutisia. Noh, Tuuliviirin hammashoitajakäynti meni ok, hampaita oli osannut pestä jo paremminkin mutta vielä sai lisäohjeistusta. Sieltä mentiin labran puolelle. Onneksi ei ollut isot jonot enää, vain neljä ihmistä ennen meitä. Esikoista taisi verikoe jännittää kun oli aika hiljaista poikaa odoteltaessa. Mutta ei sentään huutanut kun pistettiin icon_wink.gif. Kotiin tultaessa vastaan käveli pirteän näköinen Taapero, ja juuri herännyt Isosisko. Taapero oli herännyt ja katsellut Pipan ja Poppanan kanssa piirrettyjä Isosiskon nukkuessa, ja niinpä ei ollut kukaan ottanut vaippaa pois. Tämä taas johti siihen että pitkästä aikaa jouduin pepunpesijäksi kun pikkumies oli tehnyt kakan.

Päivällä käväisin Taaperon ja tyttöjen kanssa kaupoilla, lähdin lähinnä yhtä asiaa ostamaan ja sen lisäksi käteen tarttui Pipalle ja Poppanalle uudet lenkkarit kun halvalla sai. Entiset ovat kahden kuukauden käytön jälkeen lievästi sanottuna räjähtäneen näköisiä. Saavat noita kuitenkin mökillä ja pihalla käyttää niin kauan kuin ehjät ovat, ihmisten ilmoille sitten vähän siistimmän näköisiä jalkineita jalkaan. Ostin myös uuden 20 litran vesisäiliön mökille kun entisestä hajosi hana ja tuo painonappisysteemi on lapsille helpompi kuin väännettävä hana - ei jää vedet liruttelemaan vahingossa. Isosisko oli eilen nähnyt Seppälässä halvalla vaatteita, joten niitäkin käytiin katselemassa... mutta kaikki oli menneet jo. Ei ihme kun parilla eurolla myivät paitoja ja housuja.

Huomenna isä ja äiti tulevat yöksi mökille, ja lauantaina starttaavat sitten reissuun Tuuliviiri matkassaan. Me puolestaan starttaamme lauantaina kohti Hesaa ja yövymme vanhempieni talossa, jotta sunnuntaiaamuna olemme enemmän tai vähemmän pirteinä klo 9 kummitätini oven takana. Ainoa mahdollisuus saada hiukset ojennukseen on olla siellä noin aikaseen kun iltapäivästä kummitädilläni on jo muita menoja. Ja tämä pää tarvitsee kipeästi saksia ja jotain.... siis nyt puhun hiuksistani, muistille ei voi mitään - se on mikä on. Muina viikonloppuina Mies ei kuulema suostu olemaan mökiltä poissa kesän aikana.

Yllätysvisiittimme vanhempieni luo aiheutti äidille hieman päänvaivaa että missä nukumme jne. kun kaikki patjat ja peitot ovat vielä homehuoneessa (vesivahinko käynyt), ja sieltä jo raivatut ja putsatut tavarat ovat levällään ympäri taloa. Lopulta keksittiin ratkaisuksi että tytöt nukkuvat vanhempieni makkarissa, Taaperolle haetaan mökiltä mukaan matkasänky, ja Mies saa patjan olohuoneen lattialle. Minä pienenä ja sievänä (köh köh köh... *wirn*) mahdun vielä sohvallekin.