Tuuliviiri, Pipa, Poppana ja Taapero olivat viikonlopun mökillä isänsä kanssa. Tänään piti hakea lapset kotiin (tosin vaihto onnistui urheilukentän laidalla kun Esikoisella oli futispeli) koska Mies menee klo 7:ksi töihin ensi viikon ajan. Ei viitsi lapsia ennen kuutta herätellä turhan takia kun kotona saavat nukkua pidempään. Saapahan Mies aikansa kuluksi hioa ja maalata Jesperin syöttötuolin uuteen kukoistukseen kun kukaan ei ole häiritsemässä töiden jälkeen.

Tultiin kotiin Esikoisen pelin jälkeen ja minä marssitin jälkikasvuni jonossa suoraan pesuhuoneeseen pesulle. Taapero esim. näytti siltä kuin olisi syönyt hiekkaa, eivätkä muutkaan paljon puhtaampia olleet... ja Esikoinen puolestaan oli urheillessa hikoillut. Lasten jälkeen ajattelin itse mennä kun jo Isosisko tulee kertomaan että olivat riehuneet Tuuliviirin kanssa pullolla (1½ litran limupullo) ja se oli jotenkin osunut Tuuliviirin purukalustoon sillä seurauksella että hampaasta lähti pala pois. AAARRRRGGGGHHHH!!!!!! Menin olohuoneeseen ja totesin että saanpahan luututa verta lattialta, Tuuliviiri istui vessassa kädet veressä kun piteli kättään suun edessä. Dääm dääm dääm! Eihän tässä auta muu kuin soittaa heti aamusta hammashoitolaan ja kysellä päivystysaikaa kun n. puolet on hampaasta poissa - ja varmasti vihloo kun hermot ovat esillä. Tuuliviiri on nyt sitten kolmas perheenjäsen joka saa muovia yläetupurukalustoon. Minä olin ensimmäinen kun 13-vuotiaana onnistuin pätkäisemään toisen yläetuhampaan puoliksi koulun pikkujoulujuhlissa, Isosisko oli toinen kun muutama vuosi sitten joku kampitti koulussa ja likka kaatui sillä seurauksella että kummastakin yläetuhampaasta lähti palat pois ja nyt sitten Tuuliviiri - sillä erotuksella että tätä ei korvaa vakuutus. Minut ja Isosiskon korvaa koulun vakuutus, kotivakuutuksessa hammasvammat on rajattu pois (vakuutusyhtiön toimesta).

Menin peittelemään Taaperoa äsken ja totesin ettei sekään ihan niin yksinkertaisesti käy. Kukaan ei tiedä mitään, ei ole nähnyt mitään jne. mutta sänky oli täynnä pientä lasimurskaa. Mystistä. Ei muuta kuin lakanat sun muut pois, patjaa hakkaamaan ulos ja sängyn petaus. Lopulta pääsi poika nukkumaan.

Itse olen koko viikonlopun neulonut Jesperille yhtä lapasta. Ei nyt oikein mene putkeen tämä. Neljä kertaa jo purannut sen yhden ja saman. Saas nähdä koska valmistuu. Tässä ajassa Isosisko on tehnyt pari villasukkaa tiimalasikantapäällä, tosin toinen meni purkuun kun oli silmukka karannut jossain vaiheessa ja muutenkaan jälki ei ollut tasaista. Hyvin tyttö oppi muistamaan ekasta kerrasta kuinka tiimalasikantapää tehdään - käsityöopettaja saa taas miettiä mitä teettäisi Isosiskolla kun tämä on sukat jo tehnyt.

Flunssarintamalla tilanne on se, että yksi yö tuli taas valvottua Jesperin kanssa toissayönä kun kuume nousi jälleen. Pronaxenin avulla aamusta saatiin unta ja minäkin sain jopa muutaman tunnin nukuttua ennen ylösnousua. Nyt Jesperillä on yskä ja nuha mutta ei kuumetta. Pipalla samat, Esikoisella kamala yskä ja minulla... hmm, hölmö olo. Ei flunssainen mutta ei tervekään. Kurkku on vähän kipeä ja päätä särkee eli samaa mitä on ollut jokusen päivän jo. Tulisi tauti kunnolla tai menisi pois, tylsää tällainen on.