Ihanaa! Eilen pyrytti lunta niin että nyt on maa valkoinen ja postikorttimaisema kun ikkunasta ulos katsoo. Tuli sitten kerralla kunnolla . Tosin autolla ei niin kiva ollut olla liikenteessä, hiekoitusautot kun eivät joka risteykseen ehtineet niin heti ekalla ajoreissulla meni yksi kääntymisyritys vähän pitkäksi vaikka vauhtia ei tosiaan ollut kun osasin ennakoida että voipi olla liukasta. Mutta se pienikin vauhti isolla autolla riittää kun se lähtee puskemaan. Onneksi ei ollut vastaantulijoita kun väärälle kaistalle ajauduin ja autonkin sain pysähtymään ennen ojaa. Enpä sitten eilen viitsinyt ajellakaan kuin nuo pakolliset eli tuon kauppareissun, Vilperin eskarihaun ja Jesperin muskarireissun. Tänään toivon mukaan on sitä hiekkaakin jo ehditty heitellä.

Muskarista kun tultiin kotiin, olikin Isosisko ulkona kaikkien pikkusiskojen ja Vilperin kanssa. Pienemmät laskivat mäkeä ja Isosisko oli huhkinut koko pihan lumityöt! Ennen ulosmenoa oli leiponut vielä suklaarouhepipareita ja enhän minä osannut niistä erossa pysyä vaikka olisi pitänyt kun ne oli niin hyviä. En kyllä uskaltanut mitata sokereitakaan...

Jesperillä olisi ollut kerhopäivä tänään mutta viimeiset pari viikkoa on ollut taistoa kun laitoin että saa mennä polkua pitkin yksin kerhoon. Sovittiin että minä seison pihassa ja katson kun on kerhon pihassa mutta tuopa tulee takaisin pian sen jälkeen kun olen sisälle mennyt. Jostain syystä se yksin kerhoon sisäänmeno tökkii nyt kun kerhossa kuitenkin viihtyi hyvin silloin kun vietiin sinne. Aikaisemmin syksyllä siskot saattoivat kerhoon ennen kuin lähtivät pyörillä kouluun mutta nyt kun menevät kävellen niin aika ei riitä. Meillä taas Tirppana nukkuu yöunia vielä tuohon aikaan enkä millään raaski pientä herättää kesken unien. Katsotaan nyt sitten kauanko jatketaan tätä tahtia että Jesperi kävelee kerholle ja tulee pian takaisin kun ei sisälle asti mene

Työharjoittelupaikan sain \o/ . Menen seurakunnan talous- ja henkilöstöpalveluihin kuukaudeksi jos työvoimatoimisto nyt ei keksi käydä vastustamaan asiaa jostain syystä (mitä en usko). Töissä olisi tarkoitus olla 13.12. - 14.1. välinen aika ja sitten aloittaa äitiysloma varhennettuna. Muutama tunti päivässä niin että ehdin Vilperin hakea eskarista oikeaan aikaan. Pitää tiistaina käydä viemässä paperit työkkäriin kun miehellä on vapaapäivä niin pääsen yksin liikkeelle. Samalla voisi käydä Kelassakin viemässä nuo äitiysavustuspaperit ym. ja ehkä vähän shoppailla kun rauhassa liikenteeseen pääsee . Ei tunnu mistään löytyvän mitään kivaa paitaa/paitoja mitkä päälle sopisi niin jos vaikka kangaskaupasta löytyisi jotain mistä itse tekisi. Ja viikonlopun aikana pitäisi yrittää järjestellä Jesperin ja Tirppanan hoitojuttujakin työharjoittelun ajaksi. Eka ja vika viikko on oikeastaan ne järjestelyjä vaativat, välissä koululaisilla on joululoma, joten siltä ajalta hoito on järjestyksissä.

Tuntuu ihan uskomattomalta että tuollainen puolen kilon voipaketin painoinen tyyppi voi mekastaa mahassa jo todella tuntuvia potkuja ja iskuja. Väliin tuntuu että mahassa on mustekala kun koko maha heiluu ja muksauksia tuntuu joka puolella.  Eikä vain tunnu vaan näkyy ihan päällepäinkin.