Eilen tempasin, ja lähdin Pipan, Poppanan ja Taaperon kanssa tapaamaan Ionaa tuonne 180 kilometrin päähän. Matkaan sinnepäin meni 2,5 tuntia kun köröttelin rekkojen perässä, pysähdyin asvallttityömaalla ja yksi traktoripirukin osui eteen... plus äkkipysähdys pysäkille kun Poppana kiljui takana, että Taapero nappasi häneltä silmälasit. Siinä vaiheessa tuli kiirus painaa jarrua ja pelastaa lasit ennen kuin poju vääntää ne solmuun. Takana olevat varmaan tykkäsivät kun minä en jaksanut lähteä ohittelemaan edellä olevia rekkoja vaan tyydyin ajelemaan niiden perässä 100:n alueella 80-90:ä - ohi päästin kyllä kiltisti jos jollakulla oli kiirus niiden hullujen ylämäkien ja mutkien aikana ohi mennä. Minulla oli liian kallis lasti mukana ryhtyäkseni hurjapääksi. Ja perille ehtii hyvin kymmenen minuuttia hitaamminkin, tuskin sitä olisi sen enempää ajassa voittanut. Hitaammalla vauhdilla ehdin ihastella myös maisemia - aivan upeita näkymiä!

Löysin Ionan luo eksymättä kertaakaan! Hyvä saavutus, olen tyytyväinen ;) Oli kyllä mukava tavata irkkikaveri, jonka kanssa on tullut irkattua useampi vuosi. Ionan tyttö taisi olla Taaperon mieleen, poju alkoi lähentelemään kun neitokainen sai sanaisen arkkunsa auki ;) Hymytyttöhän tuo oli, joten olisikohan Taaperolle morsmaikku nyt katsottuna ;) ? Poppana ja Pipa innostuivat soittamaan meille nykymusiikkia pianolla ja kitaralla - minä totesin kyllä ettei meille pianoa taideta hankkia ikinä... Käytiin läheisessä leikkipuistossa, jossa tehotytöt innostuivat karusellista, sellaisia ei meillä päin ole näkynyt missään, ja hihkuivat sitten vähän väliä "äiti anna kovat vauhdit, äiti anna vauhtia". Iona nauroi, että kyllä minulle askeleita näyttää karttuvan ;) . Taapero olisi karuselliin halunnut myös, mutta yritin ohjata pojan mielenkiinnon liukumäkeen mikä onnistuikin kohtalaisen hyvin jonkin aikaa. Sitten alkoi matoilu, reppana oli ihan väsy kun jo klo 8 olin herättänyt ja päiväuniaika meni kovaa vauhtia ohi. Mentiin vielä kahville Ionan luo, sitten oli pakko alkaa hoputtamaan tyttöjä kotiinlähtöön että saisin kiukkuiseksi muuttuvaa Taaperoa nukkumaan autoon. Poppana ilmoitti ettei hän lähde, hän jää sinne :o) . Eikä suostunut laittamaan kenkiä, eikä tulemaan eteiseen. Keräsin tavarat ja kuskasin ne edeltä autoon, sitten hakemaan Poppanaa. Heitin tytön olalle ja otin kengät toiseen käteen ja kannoin väkisin pois - kammomutsi olen, en jätä toista kylään vaikka haluaisi. Sitten piti juosta vielä Taaperon perään kun pojukin kirmasi aivan eri suuntaan kuin missä auto oli. Pipa sentään käveli itse autolle. Kiva vierailu siis, ja kiitos vielä kerran Ionalle muonituksesta ja Kiinan tuliaisista :)

En ehtinyt ajaa kuin kymmenkunta kilometriä kun Poppana ilmoitti Taaperon nukkuvan. Heh, selkeästi väsy oli ollut. Toisen kymmenkunnan kilometrin jälkeen vilkaisin taakse, ja tehotytötkin olivat unessa :D Sain ajaa ihan rauhassa. Taapero ei tosin nukkunut kuin tunnin verran, ehkä hiukan päälle, mutta silti ei pitänyt mitään kiljukonserttia takana. Kotimatkaan meni aikaa 2h 20 min eli vähän nopeampaa takaisin kun ei ollut niitä rekkoja edessä. Kotona olin kyllä aika väsy, peti kutsui jo puoli kymmenen aikaan illalla, silmät ei kerta kaikkiaan pysyneet auki.

Väsynyt oli Taaperokin. Simahti altaaikayksikön. Olisi varmaan nukkunut tänään myöhään mutta taas oli herätyskello soimassa, tällä kertaa yhdeksältä että ehdittiin perhekerhoon.

Perhekerhossa ollessa sain puhelun kaveriltani, jolla on se avomies joka kuvittelee olevansa Jumalan lahja naisille (YÖK!). Eilen oli saanut selville, että tällä oli ollut suhde jo puoli vuotta yhden naisen kanssa, joka ei tiennyt kaveristani mitään, tämä niljake limanuljaska oli väittänyt asuvansa yksin naapurikaupungissa. Jotenkin en tuosta yllättynyt, en yllättyisi vaikka niitä naisia olisi muitakin - tuolla ukolla kun tuntuu kaikki aivotoiminta tapahtuvan alapäässä :PP ... yläpäässä on pelkkää kusta. Noh, kaveri oli tänään käynyt hakemassa sairaslomaa, sanoi ettei pää kestä enää, ja oli juuri menossa kotiin heittämään äijää pihalle tavalla tai toisella, pääasia että häipyy heti. Lupasi illalla soitella. Pidän peukkuja, että saa sen iilimatoloisen ulos.

Toinen ikävämpi kuulemani asia koski kummipoikaamme. Viime viikolla oli ollut 3-6 -luokkalaisille disco ja joku helvatan 14v pikkusekopää oli hiuslakan avulla jotenkin sytyttänyt kummipojan hiukset tuleen niin että oli pää ja kasvot kärähtäneet, nahkatakki oli kuulema pelastanut pahimmalta kun sillä sai tukahdutettua liekit päässä :´(( Tuo tekijä on kuulema ihan oikeasti hullu, tekee vaikka mitä (taas näitä pienen kaupungin juttuja, sekopäät tunnetaan). Tuli vain mieleen, että jos tuollaista tekee niin eikö noita saa jo jonnekin suljetun oven taakse?

*****
Pari päivää sitten Tuuliviiri ilmoitti haluavansa samanlaisen Elämä Lapselle -rannekkeen kuin mitä olin ostanut Pipalle ja Poppanalle. "Äiti, osta meillekin Elämä Lapselle". Minä: "Johan minä olen kuudelle lapselle elämän antanut, eikös se jo riitä." Tuuliviiri: "Anna elämä vielä seitsemännellekin lapselle ja osta meille Elämä Lapselle -rannekkeet" :DD . Kun kerroin Miehelle tuosta, tämä tuumasi "outo poika meillä" :D

Toinen naurunpurskahdus tuli kun äitini kertoi Esikoisen lahjatoivelistasta. Äiti oli pyytänyt Esikoista lähettämään synttärilahjatoiveitaan sähköpostilla, ja ykköstoiveena oli "kännykkä kaikilla mausteilla" - selkeästi nykyajan nuori kun tuota toivoo :D