Hohhoijjakkaa kun meinaa väsyttää. Yöllä heräsin klo 3 aikoihin vessaan eikä se uni sitten tullutkaan silmään kuin vasta joskus klo 5-6 välillä... klo 5 tuli vielä katsottua kelloon. Arvatahan saattaa että kun herätys oli puoli kahdeksalta niin silloin kyllä olisi väsyttänyt. Mutta ei auttanut mikään, pakkohan se oli nousta ja käydä herättämässä Poppana.

Terveyskeskuksessä kävin sitten ensin fysioterapian puolella pyytämässä kyynärsauvan ja nyt sellainen on tässä apuna. Ihan hyvä kun hain. Neuvolan puolella th:n pyytäessä minua sisään, alkoi vauva punkea päätään alaosastoon siihen malliin että ilman keppiä ei kävelystä olisi tullut mitään kun kepinkin kanssa kulku oli niin vaivalloista että th katseli osaaottavaisen näköisenä etenemistäni. Tuumasi että ei todellakaan näytä helpolta tämä liikkumiseni - onneksi tämä ei ole kuitenkaan jatkuva olotila ollut tässä raskaudessa. Osaan siis edelleen arvostaa sitä että viikkoja on jo näin paljon kasassa, ja pääosin pääsen kävelemään ilman apuja kotona.

Neuvolan puolella tehtiin pikatutkimus kun oli kiirus sinne silmäpolille. Neuvolakuulumiset:
paino: +350 g/vko, turvotus vaikuttaa - nyt painan saman kuin kuusi viikkoa sitten, yhteensä painoa on tullut +6,2 kg
turvotus: +
RR: 120/70
pissa: puhdas
hb: katsotaan ensi kerralla kun nyt ei ehditty
sf: 31,5 cm
tarjonta: rt - th tuumasi että onpas liikkuvainen tapaus kun kokeili tarjontaa mahan päältä
syke: + - Tähti karkasi dopplerin alta vähän väliä, joten sykkeen laskeminen jäi väliin
liikkeet: ++

Tästä alkaakin nyt sitten viikon välein käynnit. Ensi viikolla katsotaan tosiaan onko raudan syönti vaikuttanut mitään, ja samalla otetaan verikoe rh-määritystä varten koska Tuuliviiri aikoinaan joutui keltaisuuden vuoksi valohoitoon. En muista miten tuo asiaan vaikuttaa niin että sen jälkeen joka raskaudessa on rv 36 tuo verikoe otettu.

Neuvolasta lähdettiin kiireellä kohti aluesairaalaa. Kello oli tuolloin neljä minuuttia vaille yhdeksän ja kun leikin hieman Keke Rosbergia niin oltiin tasalta aluesairaalassa. Turhaan kiirettä pidettiin, ajat oli myöhässä 45 minuuttia.

Poppana jännitti eilisillasta asti sitä, laittaako lääkäri silmätippoja. Ei tykkää niistä kun näkökyky sumenee. Niinpä ilostui kovasti kun kuuli ettei silmätippoja tällä kertaa laiteta. Ilman laseja karsastus on vähän parantunut, silmät eivät menneet heti kieroon vaikka oli ilman lasejakin. Toisaalta lasien voimakkuus on sen verran kova (+6) ettei kannata ilman laseja olla tai karsastus voi palata ja pahentuakin. Niinpä saatiin "resepti" uusiin laseihin (entiset ovat naarmuilla ja sangat kenossa ja vinossa vuoden jälkeen) ja kehoitus jatkaa lasien käyttöä aamusta iltaan. Uusi käynti taas vuoden kuluttua.

Pipalle tuli uusi kutsu hammaslääkäriin kun edellinen aika peruttiin. Saas nähdä miten tuon ajan kanssa käy... se kun on 21.11. Noh, jos minä en pääse niin pitää sitten jotenkin yrittää järjestellä se. Asiathan ovat järjestelykysymyksiä icon_wink.gif.

Nyt voisin jatkaa eilen aloittamaani urakkaa saada kirja päiväkirjani ajan tasalle (taas kerran). Eilen tosin tein sen tempun että tulostin melkein parin vuoden jutut paperille ja liimasin ne kirjaan kun ei ole tullut siihen kirjoitettua aikoihin. Vielä olisi tämän vuoden alusta kiinniotettavaa tähän päivään asti ja sitten se olisi tehty.