Markantalo teki hyvän tarjouksen viime viikon lopulla. Nokian 6630 puhelin 59 eurolla jos samalla ottaa Elisan laajakaistan tai 12 kk:n matkapuhelinliittymän. Mies tuosta sitten alkoi perjantaina miettimään, että ei olisi pahan hintainen jos Isosisko haluaisi itselleen uuden puhelimen niin että maksaa itse osan. Lauantaina Mies kipaisi töistä vieressä olevaan Markantaloon ja soitti minulle, että puhelimia on vielä. Minä kysyin sitten Isosiskolta haluaako tämä uutta ja halusihan tämä kun kuuli että löytyy kamera (saa kuvia ja videoita) ja mp3-musiikkimahdollisuus. Sovittiin sitten että tyttö maksaa puolet, ja me vanhemmat puolet. Liittymän vaihto onnistui kun ei ollut mitään sopimuksia voimassa Dna:n kanssa. Lähdettiin uuden puhelimen ostoon heti kun hain Esikoisen harkoista kotiin, jotta tämä jäi vahtimaan Jesperin vaunu-unia (nukkui peräti yli 4 tuntia vaunuissa) ja kolmea tehotuhoa siksi aikaa.

Kotona Isosisko tietysti innoissaan puhelinta esitteli ja Esikoinen puhkesi itkuun kun hän ei ikinä saa mitään uutta (sai siis viimeksi minun vanhan 5140i:n - sitäkin havitteli jo puoli vuotta). Yritin selittää, että hän ei voi vielä vaihtaa operaattoria koska vanha puhelinnumero on maaliskuun loppuun asti sidottu Dna:han ja uuden puhelimen osto tuohon hintaan edellyttää Elisan liittymän ottoa. Poika rukan pahamieli sai sitten minut ja Miehen miettimään että onnistuisiko puhelimen osto niin että liittymä vaihtuisi hieman jälkijunassa. Emme puhuneet Esikoiselle vielä mitään kun saattoihan puhelimet olla jo loppuunmyytyjä mutta tultiin sitten siihen tulokseen että tuohon hintaan tuollainen puhelin kannatti jo ostaa, muutoin lapsilla ei olisi toivoakaan peruspuhelinta kummoisempaan niin kauan kun eivät itse ansaitse rahaa.

Tänään Mies kävi taas aamusta Markantalossa katsomassa onko tarjouspuhelimia jäljellä, soitti minulle ja ilmoitti että on vielä muutama. Minä sitten aamutoimien jälkeen pakkasin Taaperon, Pipan ja Jesperin autoon ja ajelin jälleen Markantaloon. Liittymän vaihto jälkijunassa ei onnistunut, joten Esikoinen saa nyt sitten ilmoitella kaikille uuden puhelinnumeronsa kunhan liittymä aukeaa. Eipä silti, Dna olisi mennytkin vaihtoon heti kun sopimuskausi loppuu. Ei tuo kuuluvuus ole täällä kotona kaikkein paras, pätkii välillä - vaihdan omanikin syksyllä heti kun pystyn.

Markantalosta ajelin hakemaan eskarilaista, ja sitten suunta naapurikaupunkiin. Piti Jesperille hakea sairaskuluvakuutus kun ikää on jo se 2 kk:tta. Arnoldsin donitsit tuoksuivat nenään niin houkuttelevasti, että sorruin sellaisetkin ostamaan (osta 9, saat 12). Edellisestä herkuttelukerrasta onkin jo yli vuosi joten sallittakoon nyt tämä törsäily. Kinuskipäällysteiset on kyllä parhaita...slurps.

Tultiin kotiin ja Miehen ruokiksella ollessa kysyttiin sitten Esikoiselta haluaako tämä olla puoli vuotta pakkotyössä vai maksaa osan heti kuten Isosisko. "Maksaa mitä?", kysyi Esikoinen. Näytin puhelinta ja pojan silmät suurenivat ja hymy leveni... "vau! puhelin!". Esikoinen valitsi ½ vuoden pakkotyön 4_1_107.gif ... mutta se ei kuulema saa sisältää vaipanvaihtoja 4_1_5.gif.

Noh, siinä vaiheessa Tuuliviiri porhalsi ovesta sisään. Myöhässä taas kerran kun puhe on ollut että koulusta suoraan tullaan kotiin ja koulu oli loppunut jo pari tuntia aikaisemmin. Kun kuuli että isoveli sai samanlaisen puhelimen kuin isosisko, alkoi hihkumaan että nyt hän saa sitten isoveikan vanhan puhelimen, sen ensimmäisen (Nokia 1100:n), nykyinen saa siirtyä mökkipuhelimeksi kun sen virkaa nyt toimittava alkaa olla entinen. Isosisko siihen että eikä, kun vasta 11-vuotiaana kuten hänkin sai ensimmäisen puhelimensa. Tuuliviiri ei ota kuuleviin korviinsa ja lopulta Mies tuumaa että ehkäpä Tuuliviirin pitää puhelin saada niin saa pojan komennettua kotiin jos jää jonnekin lorvimaan. Tuuliviiri hihkuu innosta, Isosisko valittaa epäreiluudesta ja Esikoinen vetää tyynenä futiskamppeita päälleen. Mies vielä tuumaa että Tuuliviirille hankitaan prepaid-liittymä koska oletettavaa on että hukkaa puhelimen kuitenkin niin kukaan ei voi soittaa sillä enempää kuin mitä siinä on saldoa 4_1_5.gif. Nyt poika ei meinaa housuissaan pysyä kun minun pitäisi kuulema hetijustnyt lähteä Ärrältä puhepakettia ostamaan... hehe... ihania nuo lapset 29_2_27.gif