Laitanpa tänne tuon tarjolla olleen tonnikalavoileipäkakun ohjeen. Tuota tarjottimellista varten tosin suurensin ohjetta, laitan ne määrät sulkuihin.

1 pkt vuokaleipää tai iso paahtoleipäpaketti (3)

kostutus: laimennetulla sitruunamehulla

Täyte:

1 prk tonnikala hiutaleita öljyssä (5)
1 prk smetanaa (5)
pala kurkkua pienen pieniksi kuutioiksi silputtuna (melkein kokonainen kurkku)
purjoa hienoksi silputtuna maun mukaan
sitruunapippuria maun mukaan
tilliä (maun mukaan) 

Päälle:

1 dl kermaa (2)
1 tb majoneesia (1½ tb 275 g:n tuubeja)

Koristelu:

100 g katkarapuja
tilliä

Leikkaa leivistä reunat pois. Sekoita tonnikala, smetana, hieman tillisilppua, hienoksi pilkottu kurkku ja purjo, sekä sitruunapippuri keskenään. Kostuta leivät sitruunamehulla ja levitä täyte leipäkerrosten väliin.Täytteestä ohjeen mukaan riittää kahteen kerrosväliin nippa nappa, joten itse tuplaan ohjeen aina. Hyvää leivänpäällä sellaisenaankin jos jotain jää yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita majoneesi sekaan.Kuorruta voileipäkakku kerma-majoneesilla ja koristele katkaravuilla ja tillillä. Koristeeksi käy myös kirsikkatomaatit, tavalliset tomaatit, kurkku, salaattisilppu ym.