Tänään tuo omapäinen pikkumies viettää jo neljänsiä synttäreitään .  Maanantaina käytiin neuvolassa ja mitat:

pituus: 102,5 cm
paino: 18,6 kg
päänympärys: 50,8 cm

Neuvolakorttiin "Utelias ja touhukas poika. Hetken jaksaa keskittyä tehtävien suorittamiseen. Hienosti riisuu ja pukee itsenäisesti vaatteet. Kuulo ja näkö normaalit." Kaikki siis kunnossa. Piti välissä jättää poika th:n kanssa neuvolaan keskenään (toisaalta olin joka tapauksessa käytävän puolella ettei pikkusisko häiritse tehtäviin keskittymistä) ja kävin hakemassa Vilperin eskarista. Aikaa oli kuitenkin tehtävien takia varattu tunti. Värejä pitää vähän harjoitella mutta muuten meni ihan hyvin. Ensi keskiviikkona on sitten lääkärintarkastuksen vuoro.

Jesperillä on nyt ollut pari kolme viikkoa hankaluuksia kerhoon menon kanssa. Alkoi kun sanoin että saa kulkea matkan yksin, minä katson pihalla kun menee ja tulee (polku menee siis kotipihasta suoraan kerhonpihaan ja näen koko matkan). Yritin ennakoida sitä että muutaman viikon kuluttua voi olla ettei oma liikkuminen luonnistu enää kovin hyvin. Poikapa tekikin sitten sitä että meni kerholle, minä tulin sisään ja varttia myöhemmin kolkutteli ovella eikä suostunut kerhoon menemään. Tällä viikolla tiistaina sitten mies jolla oli vapaapäivä vei pojan kerholle mutta ei suostunut jäämään sinne. Tänään minä vein ja Jesperi alkoi jo polulla puhumaan että haluaa kotiin. Minä vein sitkeästi kerholle, ja sitten alkoi itku että haluaa kotiin. Sovittiin kuitenkin kerho-ohjaajan kanssa että poika jää sinne, soittaa jos ei rauhoitu kun olen mennyt niin haen pois. Eipä soittoa sitten kuulunutkaan ja äsken kerhosta tuli kotiin hymyilevä ja iloinen poika. Oli kuulema ollut kivaa. Saas nähdä onko tiistainakin tuo jääminen taas hankalaa, koska kyllähän tuo viihtyi kerhossa aikaisemminkin ja kuten nähtiin, tänäänkin.

Keskiviikkona tuprutti taas lunta lisää ja kirosin kun piti autolla liikkua mutta ei auttanut, Vilperillä oli puheterapia tuolla 11 km:n päässä niin kävellenkään ei viitsi mennä. Kieli keskellä suuta ja keskittyminen 110 % niin kyllähän tuo matka meni vaikka välillä näkyvyys oli nolla kun oikein tuiskutti ja tuuli vielä pyöritti pakkaslunta. Kiva kyllä että lunta tuli lisää, ja nyt alkoi kunnon pakkaset. Äsken mittarissa oli -13 astetta eli raikas talvisää, ja kylmempää on luvassa. Ihanaa!! Rakastan kunnon talvea . Lisää vain lunta (pyryt mieluiten kyllä yöaikaan) ja pakkasia.